Léto je obdobím, kdy nás mlsná honí snad nejvíce. Teplé počasí nás sice často odrazuje od těžkých jídel, ale touha po něčem sladkém nás neopouští. Pokud máte chuť na něco lehkého, osvěžujícího a přitom originálního, máme pro vás perfektní tip: nápoj Jahodové cappuccino.
Zmrzlina je v létě sázkou na jistotu, ale co když vám řekneme, že existuje alternativa, která je stejně osvěžující a navíc přináší nový zážitek pro vaše chuťové buňky? Tento recept na dezert není jen o kombinaci chutí, ale také o lehkosti a rychlé přípravě. Pojďte objevit kouzlo jahodového cappuccina s nádechem vanilky a máty.
Recept na Jahodové cappuccino
Ingredience
- 500 g mražených jahod
- 10 g vanilkového cukru
- 100 g cukru krystal
- mátu na ozdobu
- 4 kopečky vanilkové zmrzliny
Postup přípravy
- Nechte mražené jahody povolit ve vhodné nádobě. Jakmile jsou dostatečně měkké, rozmixujte je a postupně přidávejte cukr krystal. Vanilkový cukr přidejte až nakonec. Směs pečlivě promíchejte a dejte vychladit do lednice.
- Když je směs dostatečně vychlazená, připravte si sklenice – ideálně na whisky. Do každé sklenice vložte kopeček vanilkové zmrzliny a zalijte ji vychlazenou jahodovou směsí. Jako poslední krok přidejte šlehačku a ozdobte snítkou máty.
Variace a tipy k receptu na Jahodové cappuccino
Nemusíte se striktně držet jahod. Experimentujte s malinami, ostružinami nebo jiným oblíbeným ovocem. Stejně tak můžete měnit druh zmrzliny – zkuste třeba citrónovou, kokosovou či čokoládovou. Každá kombinace přinese nový a zajímavý zážitek, který dokonale zapadne do letního období.