Pokrmů s vínem existuje nespočetné množství a jídel z vepřové panenky také. Ale zkombinovat vepřovou panenku s bílým vínem, přesněji plátky vepřové panenky s bílým vínem může být zajímavá alternativa. Vždycky jsem vepřovou panenku dělala vcelku na minutku a pak dojížděla v troubě pár minut v alobalu, aby byla vevnitř medium – t.j. růžová. Zpracovaná na plátky s výbornou omáčkou z vína bude určitě zajímavá, tak proč si to nevyzkoušet? A k tomu třeba domácí hranolky z trouby? Určitě zajímavý a chutný pokrm.

Recept na Luxusní vepřovou panenku na bílém víně

Ingredience k přípravě

  • 1 vepřová panenka
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 dl masového vývaru
  • 1 dl bílého vína
  • sůl a černý mletý pepř dle chuti
  • olivový olej
  • 1 PL kukuřičného škrobu

Postup

1. Vepřovou panenku omyjeme a osušíme, odstraníme z ní tukové vrstvy a nakrájíme jí na plátky tlusté 1,5 cm. Plátky malinko nožem naklepeme.

Vepřovo panenku odblaníme.
Zdroj:.yhoyquecomemos, Vepřovou panenku odblaníme.
Maso nakrájíme na plátky.
Zdroj:.yhoyquecomemos,, Maso nakrájíme na plátky.

2. Na pánev nalejeme olej a v horkém plátky zprudka osmažíme cca 1,5 minuty z každé strany. Vyndáme je na talíř.

Plátky zprudka osmažíme.
Zdroj:.yhoyquecomemos, Plátky zprudka osmažíme.

3. Teplotu snížíme na nízký stupeň a do výpeku přidáme plátky česneku, nakrájenou cibuli a poté i mrkev nakrájenou na kolečka. Zamícháme a restujeme cca 5 minut.

Do výpeku přidáme zeleninu.
Zdroj:.yhoyquecomemos, Do výpeku přidáme zeleninu.

4. Přidáme sůl a pepř a pokud je cibule změklá, přidáme škrob a dále mícháme a restujeme asi 1 minutu dokud nám škrob trochu nezhnědne. Poté přilijeme bílé víno a vývar, kastrol přikryjeme a na mírném ohni chvíli povaříme.

5. Připravenou směs přelijeme do nádoby a tyčovým mixérem rozmixujeme. Poté nalijeme zpět do kastrolu.

Rozmixovanou omáčku nalijeme zpět do pánve.
Zdroj:.yhoyquecomemos, , Rozmixovanou omáčku nalijeme zpět do pánve.

6. Do omáčky přidáme plátky panenky a ještě dohromady cca 5 minut povaříme. Podáváme s hranolkami.

Plátky vrátíme do omáčky.
Zdroj: yhoyquecomemos, Plátky vrátíme do omáčky.

Servírování

Luxusní pepřovou panenku na bílém víně podáváme při jakékoliv příležitosti, hodí s hranolkám, rýži, bramborové kaši a různým dalším přílohám.

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest