Pokud hledáte recept, kterým oslníte u každé grilovačky, pak pro vás máme tip na marinovanou krkovici v hrubozrnné hořčici, česneku, tymiánu a sójové omáčce. Tato jednoduchá marináda je důkazem, že v jednoduchosti je krása. Díky této kombinaci si jistě každý pochutná.
Asi každý má rád chvíle, kdy nastane grilovací sezóna a může s přáteli trávit hezké večery u grilu. I my moc rádi grilujeme, ale tentokrát jsme si tuto krkovici udělali na pánvi, protože počasí nám překazilo plány. Tuto marinovanou krkovici tedy můžete dát jak na gril, tak na grilovací pánev a uvidíte, že všem bude chutnat.
Jaké jsou vaše oblíbené marinády na maso? Podělte se s námi o vaše recepty.
Recept na marinovanou krkovici
Potřebné suroviny:
- 6 plátků krkovice
- 1 lžíce tymiánu
- 200 ml rostlinného oleje
- 3 stroužky česneku (prolisovaný)
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 4 lžíce sojové omáčky
TIP: recepty na gril – sladké, slané, maso i přílohy.
Postup přípravy marinované krkovičky
1. Nejprve si připravíme z uvedených surovin marinádu. Smícháme tedy: olej, prolisovaný česnek, sojovou omáčku, tymián a hrubozrnnou hořčici.
2. Marinádou potřeme všechny plátky krkovice a co zbyde v misce, jen na krkovice vylijeme. Takto naloženou krkovici dáme přes noc marinovat.
3. Následující den můžeme krkovici buď grilovat na grilu nebo opéct na grilovací pánvi.

Neodolatelný Grilovaný sýr Halloumi se salátem a grilovanou Broskví: Letní grilování
Hotovo, přílohu si zvolte každý dle vlastní chuti.

Nejlepší pečené fazole pro váš letní gril
Dobrou chuť.
Video recept na marinovanou krkovičku
Autorský článek cooky.cz, částečně upraveno AI