Když se pustíme do přípravy medových křídel z trouby s BBQ omáčkou, vždycky máme pocit, že se chystáme vytvořit něco skutečně mimořádného. Vůně pečených křídel prosycených medem a kořením, která postupně proniká celým domovem, je skutečným signálem pohodového večera. Tento recept nás přenese přímo na letní grilovačku, i když si ho můžeme vychutnat kdykoli v roce, a to díky snadné přípravě v troubě.

Medová křídla s BBQ jsou prostě klasika, která nikdy nezklame. Kombinace medu a BBQ omáčky je totiž naprosto neodolatelná. Ať už si je vychutnáváme při sledování filmu, na grilovačce nebo jen tak k večeři, vždycky nám připomenou, jak jednoduché a chutné může být jídlo, když mu věnujeme trochu lásky a pozornosti. Tak pojďme na to!

Recept na medová křídla z trouby s BBQ

Délka přípravy 25 minut, délka pečení 1 hodina. 4 porce.

Ingredience pro přípravu

  • 1 kg kuřecích křídel
  • 30 ml slunečnicového oleje
  • 1 lžička mleté červené papriky (pálivost dle chuti)
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička soli
  • 240 g BBQ omáčky
  • 80 g medu
  • 30 g kečupu

Postup přípravy

1. Omytá kuřecí křídla nejdříve rozřízneme v kloubu, abychom získali paličky.

Rozřízneme křidélka.
Zdroj obrázku: Recepttura, Rozřízneme křidélka.

2. Křídla přendáme do velké mísy a k nim přidáme olej a dobře promícháme.

3. V malé samostatné mističce smícháme mletou papriku, česnek a sůl a tuto směs koření vmasírujeme do křidélek.

Koření vmasírujeme do masa.
Zdroj obrázku: Recepttura, Koření vmasírujeme do masa.

4. Maso opět spolu promícháme a plech si vyložíme pečícím papírem. Na pečící papír položíme rošt z trouby a vytvoříme gril.

5. Dáme si předehřát troubu na 220°C a křídla vyskládáme na rošt.

6. Plech vložíme do předehřáté trouby na 20 minut a po 20 minutách kuřecí kousky otočíme na druhou stranu a pečeme dalších 20 minut na 200°C.

Vložíme do trouby na roštu.
Zdroj obrázku: Recepttura, Vložíme do trouby na roštu.

7. Mezitím si v rendlíku smícháme BBQ omáčku s medem a kečupem a tuto směs přivedeme k varu.

Uvaříme omáčku.
Zdroj obrázku: Recepttura, Uvaříme omáčku.

8. Na mírném ohni vaříme 2 minuty a jakmile uplyne další 20-minutovka pečení křídel, potřeme je touto směsí z obou stran.

Maso potřeme omáčkou.
Zdroj obrázku: Recepttura, Maso potřeme omáčkou.

9. Plech vrátíme do trouby a pečeme opět na 220°C 15 -20 minut.

10. Podáváme za tepla s oblíbenou přílohou.

Tipy na závěr

Jakmile jsou křídla hotová, necháme je chvilku odpočinout, ale jen tak dlouho, abychom se nespálili při ochutnávání.

Vzniklá šťáva v troubě se dá využít jako omáčka. Můžeme ji nalít na křídla nebo servírovat vedle jako dip. Pokud máme rádi ještě více omáčky, můžeme si ji klidně připravit větší množství a podávat k jídlu.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest