Když se pustíme do přípravy medových křídel z trouby s BBQ omáčkou, vždycky máme pocit, že se chystáme vytvořit něco skutečně mimořádného. Vůně pečených křídel prosycených medem a kořením, která postupně proniká celým domovem, je skutečným signálem pohodového večera. Tento recept nás přenese přímo na letní grilovačku, i když si ho můžeme vychutnat kdykoli v roce, a to díky snadné přípravě v troubě.
Medová křídla s BBQ jsou prostě klasika, která nikdy nezklame. Kombinace medu a BBQ omáčky je totiž naprosto neodolatelná. Ať už si je vychutnáváme při sledování filmu, na grilovačce nebo jen tak k večeři, vždycky nám připomenou, jak jednoduché a chutné může být jídlo, když mu věnujeme trochu lásky a pozornosti. Tak pojďme na to!
Recept na medová křídla z trouby s BBQ
Délka přípravy 25 minut, délka pečení 1 hodina. 4 porce.
Ingredience pro přípravu
- 1 kg kuřecích křídel
- 30 ml slunečnicového oleje
- 1 lžička mleté červené papriky (pálivost dle chuti)
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička soli
- 240 g BBQ omáčky
- 80 g medu
- 30 g kečupu
Postup přípravy
1. Omytá kuřecí křídla nejdříve rozřízneme v kloubu, abychom získali paličky.
2. Křídla přendáme do velké mísy a k nim přidáme olej a dobře promícháme.
3. V malé samostatné mističce smícháme mletou papriku, česnek a sůl a tuto směs koření vmasírujeme do křidélek.
4. Maso opět spolu promícháme a plech si vyložíme pečícím papírem. Na pečící papír položíme rošt z trouby a vytvoříme gril.
5. Dáme si předehřát troubu na 220°C a křídla vyskládáme na rošt.
6. Plech vložíme do předehřáté trouby na 20 minut a po 20 minutách kuřecí kousky otočíme na druhou stranu a pečeme dalších 20 minut na 200°C.
7. Mezitím si v rendlíku smícháme BBQ omáčku s medem a kečupem a tuto směs přivedeme k varu.
8. Na mírném ohni vaříme 2 minuty a jakmile uplyne další 20-minutovka pečení křídel, potřeme je touto směsí z obou stran.
9. Plech vrátíme do trouby a pečeme opět na 220°C 15 -20 minut.
10. Podáváme za tepla s oblíbenou přílohou.
Tipy na závěr
Jakmile jsou křídla hotová, necháme je chvilku odpočinout, ale jen tak dlouho, abychom se nespálili při ochutnávání.
Vzniklá šťáva v troubě se dá využít jako omáčka. Můžeme ji nalít na křídla nebo servírovat vedle jako dip. Pokud máme rádi ještě více omáčky, můžeme si ji klidně připravit větší množství a podávat k jídlu.