Medovníky jsou nezbytnou součástí Vánoc, tak jako sníh je nezbytnou součástí zimy. Medovníky jsou klasikou mezi vánočním cukrovím a jejich charakteristická chuť a vůně nám připomíná domov a rodinné chvíle u stromečku. Co ale udělat si malinkou změnu a upéct místo klasických medovníků plněné medovníkové měsíčky polité bílou polevou a zdobené malinkou jemnou marcipánovou miniaturou, jako je srdíčko anebo hvězdička? Tak pojďme na to a Užijte si pečení i Vánoce!

Recept na medové cukroví Měsíc v bílém

Ingredience k přípravě

Medové Těsto

  • 450 g hladké mouky¨
  • 130 g moučkového cukru
  • 1 KL skořice
  • 1 KL perníkového koření
  • 1 KL sody
  • 1 vejce
  • 2 PL medu
  • 90 g ztuženého tuku

Náplň

  • 30 g vlašských ořechů
  • 150 g strouhaného perníku
  • 10 g kakaa
  • 90 ml rumu
  • 30 g medu
  • 80 g rybízové marmelády

Poleva na cukroví

  • 100 g bílé čokolády
  • – 50 g tuku (Omega a pod.)
  • miniatury z marcipánu

Postup

1. V misce smícháme všechny suché ingredience na těsto a přidáme vejce, med a tuk. Vypracujeme hladké těsto, kterénecháme 30 minut odpočinout.

Uhněteme těsto.
Uhněteme těsto.

2.Těsto na vále rozválíme na tloušťku asi 4 mm a vykrajujeme měsíčky.

Těsto rozválíme.
Těsto rozválíme.

3. Měsíčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů do zlatova.

Měsíčky upečeme v troubě.
Měsíčky upečeme v troubě

4. Smícháme všechny ingredience pro náplň a necháme chutě propojit. Měsíčky slepujeme pomocí náplně k sobě s necháme v chladu ztuhnout.

5. Polejeme připravenou bílou polevou a zdobíme miniaturami vykrojenými z marcipánu dle fantazie.

Nápad

Nemáme li formičku měsíčku, kulatým vykrajovátkem nebo skleničkou vykrojíme kolečka. Každé kolečko rozkrojíme na polovinu, aby vznikly měsíčky.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest