5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Brownies mají snad rádi všichni, to je bez debat. Co si takhle připravit něco originálního – Černý až mramorový tvarohový koláč – Cheescake-Brownies s mramorovým povrchem, abychom odsunuli fádnost stranou?

Každý kousek tohoto božského dezertu je obdařen intenzivní chutí vláčné čokolády, na který nezapomenete. Je dokonce tak dobrý, že jakmile ho dokončíte a ochutnáte, nebude to ten dort pro nadcházející sešlost s přáteli, protože se o něj prostě nebudete chtít dělit.

Zpět k dnešnímu receptu: je to jako každé brownie se spoustou čokolády a másla, jen s drobnými úpravami. Plánovala jsem, že nám dezert vydrží alespoň 3-4 dny, ale kdepak – druhý den ráno zbyl u snídaně už jen malý kousek. Vypadal tak zmateně a osaměle na talíři, že jsem mu nemohla odolat a snědla ho. Naštěstí není recept složitý a netrvá dlouho. I když je třeba dbát na několik docela podstatných detailů. Ingredience na cheesecake brownie zahrnují 125 + 80 gramů hořké čokolády, 100 gramů másla, 100 gramů hnědého cukru, 3 velká vejce, 70 gramů mouky, 1 polévkovou lžíci tmavého kakaa, 1/4 lžičky soli, 2 balíčky vanilkového cukru, 200 gramů smetanového sýra a 70 gramů bílého cukru.

Vejce a smetanový sýr by měly mít pokojovou teplotu, jinak čokoláda rychle ztuhne a kompozice nebudou homogenizovány. Je důležité mít vše připravené – odvážené ingredience, formu, zapnutou troubu. Doporučuji smetanový sýr – ne mascarpone. Například Philadelphii. Pečení jsem začala nastavením trouby na 180°C a přípravou formy. Rozpustila jsem máslo s čokoládou, smíchala mouku s kakaem a postupně přidávala ostatní ingredience do čokoládové směsi. Po dokončení mramorování povrchu směsi jsem vše pekla přibližně 35 minut. Po vychladnutí jsem koláč nakrájela na čtverečky a vychutnala si lahodnou kombinaci čokolády a krémového cheesecaku.

Zdroj obrázku: lauralaurentiu, Recept na mramorové brownies.

Recept na mramorové brownies

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 25 minut
Čas vaření 35 minut
Celkový čas 1 hodina
Porcí 9
Pečeme čokoládové brownies v mramorovém stylu, celkový čas přípravy 1 hodina.

Potřebné vybavení

  • 1 Hrnec
  • 1 Mísa
  • 1 Zapékací mísa
  • Ruční šlehač

Suroviny

  • 70 g Mouky
  • 100 g Hnědého cukru
  • 100 g Másla
  • 205 g Čokolády s minimálně 54% kakaa
  • 3 ks Vejce
  • 1 lžíce Kakaa
  • 2 sáčky Vanilkového cukru
  • 200 g Smetanového sýra (Philadelphii)
  • 70 g Bílého cukru
  • 1/4 lžičky Soli

Postup 

  • Dáme si předehřát troubu na 180°C s horním i spodním ohřevem.
  • Vyložíme si zapékací mísu pečícím papírem.
  • Ve vodní lázni si rozpustíme máslo a 125g čokolády.
  • V míse vedle si smícháme mouku a kakao.

    Zdroj: lauralaurentiu, Cheescake-brownies ve formě

  • Do rozpuštěné čokolády přidáme hnědý cukr a 1 sáček vanilkového cukru.
  • Cukr šleháme v čokoládě asi 1 minutu, aby se dobře zapracoval.

    Zdroj: lauralaurentiu, Cheescake-brownies ve formě

  • Nadále si do vychladlé čokolády přidáme 2 žloutky a opět trochu pošleháme.
  • Do mísy si dáme 3 bílky se solí a ušleháme tuhou a lesklou pěnu.

    Zdroj: lauralaurentiu, Cheescake-brownies ve formě

  • Směs mouka a kakaa nyní přimícháme do vzniklého čokoládového másla a promícháme stěrkou.
  • Do této čokolády nadále přidáme 1/3 bílkové pěny a opět promícháme stěrkou.
  • Teď přidáme zbytek bílků a opět zapracujeme.
  • Nyní přidáme zbytek na kousky nakrájené čokolády a zapracujeme.
  • Do mísy na stranu nyní dáme 3 lžíce tohoto těsta a zbytek dáme do zapékací mísy, kde vše uhladíme.

    Zdroj: lauralaurentiu, Cheescake-brownies ve formě

  • V čisté míce si ušleháme smetanový sýr se zbylým žloutkem.
  • Přidáme 75g cukru a 1 sáček vanilkového cukru.
  • Šleháme asi 2 minuty, aby vzniknul vzdušný krém.
  • Tento krém rozetřeme na čokoládovou vrstvu rovnoměrně.

    Zdroj: lauralaurentiu, Cheescake-brownies ve formě

  • Čokoládu, kterou máme stranou si teď dáme na několik míst na krém a lžící roztaháme po povrchu, tím vytvoříme mramorový efekt.

    Zdroj: lauralaurentiu, Cheescake-brownies ve formě

  • Zapékací mísu vložíme do předehřáté trouby na 35 minut.
  • Po vytáhnutí z trouby necháme ještě 15 minut zchladnout a vyndáme s pečícím papírem z mísy.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Dezert, Moučníky, Pečení, Sladké
Kuchyně: Evropská kuchyně
Klíčové slovo: čokoláda, čokoládové brownies, mramorový koláč


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest