Pokud jste se rozhodli dnes připravit nějakou dobrotu, po které se všichni olíznou, tak jste ji našli. Dobrou zprávou je, že ani nebudete muset zapnout troubu. Tento dezert kombinuje bohatou a krémovou texturu sýrové vrstvy s intenzivní chutí čokolády a svěžestí čerstvých malin.
Nepečený cheesecake s čokoládovými sušenkami a čokoládovou polevou doplňují k dokonalosti maliny, které vytváří fenomenální výslednou chuť. Velmi doporučujeme použít čerstvé maliny, nebo případně jiné ovoce dle vaší chuti. Důležitá je také kvalita použité čokolády. Recept je poměrně jednoduchý na přípravu a to i pro začínající cukráře. Tyto cenné tipy Vám pomohou k dosažení dokonalého výsledku. Zjistíte, jak správně roztavit čokoládu nebo jak zabránit praskání sýrové vrstvy během pečení.
Recept na čokoládový cheesecake s malinami
Potřebné vybavení
- 1 Kulatá forma na dort
- 1 Hrnec
- 1 Miska
- Mixér
Suroviny
Ingredience na korpus
- 400 g Dietních sušenek bez cukru
- 100 g Másla
- 100 g Kvalitní tmavé čokolády
Ingredience na krém
- 300 g Smetany
- 500 g Sýra mascarpone
- 100 g Moučkového cukru
- 30 g Želatiny v prášku
- 100 g Hnědého cukru
- 1 lžička Vanilkového extraktu
- 300 g Malin
Ingredience na polevu
- 100 g Kvalitní tmavé čokolády
- 200 ml Smetany
- 10 g Želatiny
- 2 lžíce Oleje
Ingredience na ozdobu
- 250 g Malin (ideálně čerstvých)
- Na ozdobu lístečky máty
Postup
- Nejdříve si v mixéru rozemeleme sušenky.
- Sušenky zalijeme rozpuštěným máslem.
- Formu si vyložíme pečícím papírem a dáme do ní směs ze sušenek.
- Uhladíme a dáme zchladit do lednice.
- Mezitím si smícháme mascarpone s vanilkovým extraktem a moučkovým cukrem.
- Mícháme do ztuhnutí.
- Do hrnce si dáme maliny na krém, hnědý cukr a začneme vařit, dokud se nerozpustí cukr.
- Necháme zchladnout.
- Do mascarpone přidáme smetanu.
- Želatinu si uděláme podle návodu na obalu a necháme zchladnout.
- Želatinu přidáme do smetany s mascrpone.
- Dále přidáme maliny s cukrem a promícháme.
- Mixérem trochu maliny ve smetaně rozmixujeme.
- Vytáhneme si korpus ve formě a na něj navrstvíme připravenou malinovou směs.
- Dáme na 30 chladit do lednice.
- Připravíme si polevu. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s olejem a smetanou.
- Přidáme opět rozpuštěnou želatinu podle návodu.,
- Promícháme a nalejeme na dort celou čokoládovou polevu.
- Dáme na noc ideálně do lednice.
- Nožem oddělíme dort od bočnic formy a sundáme kroužek formy.
- Dozdobíme čerstvými malinami a lístky máty.