Léto je v plném proudu, slunce svítí a teploty nám stoupají. Pro mnoho to znamená jedna oblíbená věc a to čas grilování. Co si takhle připravit něco lehkého, svěžího a naprosto delikátního? Ať už plánujete rodinnou večeři, nebo si chcete užít příjemný večer s přáteli, máme pro vás recept, který se stane hvězdou vašeho letního grilovacího menu. Grilovaný sýr Halloumi s Broskvovým Salátem je výjimečný pokrm, který okouzlí svou chutí a jednoduchostí přípravy.
Tento salát je dokonalou souhrou slaného halloumi sýra, sladkých broskví a čerstvé rukoly
Jeho příprava je rychlá a snadná, což je ideální pro horké letní dny, kdy nechcete trávit moc času v kuchyni. Navíc je tento salát velmi variabilní, můžeme k němu přidat oříšky, nebo ho doplníme jinými sezónními ingrediencemi.
Nepřehlédněte: přidejte se do naší skupiny pro inspirace z kuchyně na Nejlepší pomazánky
Grilovaný sýr Halloumi a Broskvový Salát je nejen chutný, ale i nutričně velmi zajímavý. Obsahuje spoustu vitamínů a minerálů. Udělejte si tento salát jako hlavní chod nebo jako přílohu k dalšímu grilovanému masu či rybám. Díky své jedinečné kombinaci chutí a textur si vás získá.
Připravte si tento Grilovaný Halloumi a Broskvový Salát a užijte si letní pochoutku, pojďme na to.
Recept na Salát s grilovaným sýrem halloumi a broskvemi
Příprava tohoto receptu vám zabere asi 10 minut a samotné grilování/opékání na pánvi 5 minut.
Potřebné suroviny
- 1 balení sýra halloumi
- 2 broskve (nakrájené na silnější měsíčky)
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce balsamikové redukce
- 1 lžíce medové hořčice (lze nahradit medem a dijonskou hořčicí)
- 1 lžíce citronové šťávy
- sůl a pepř na dochucení
- 2 lžíce opražených oříšků (dle vaší preference – piniové, vlašské, směs slunečnice a dýně apod.) a dochucených UME octem (volitelné)
Postup
1. Předehřejeme si gril nebo grilovací pánev na středně vysokou teplotu.
2. Broskve potřeme olejem a položíme na gril. Na pánev můžete bez oleje, pokud máte nepřilnavou pánev. Dále přidáme nakrájený sýr halloumi – na plátky. Grilujeme/opékáme 2-3 minuty z každé strany, dokud se neobjeví mřížka z grilu na sýru a broskvích.
3. Příprava oříšků: Mezitím si opražíme na sucho oříšky, my použili směs dýňových, slunečnicových a lněných. Opražíme na suché pánvi, jakmile jsou opražené zakápneme asi 2 lžičkami UME octem na dochucení. UME ocet dodá oříškům zajímavou slanou a trošku nakyslou chuť.
4. Příprava dresinku: V malé misce smícháme olivový olej, balsamikovou redukci, citronovou šťávu, a medovou hořčici, důkladně promícháme dokud se vše nespojí.
5. Na talíř rozložíme rukolu, přidáme grilované broskve a halloumi plátky. Vše zalijeme připraveným dresinkem a na závěr posypeme opraženými oříšky.
6. Můžeme podávat, případně dochutíme ještě solí a pepřem dle chuti.
Nechte si chutnat.