Cheesecake je stále více oblíbený dezert, jehož historie sahá až do starověkého Řecka a stává se klasikou na stolech po celém světě. Tento dezert si za staletí prošel různými podobami a přizpůsobil se chutím snad každé země. Nepečený cheesecake je jedna z moderních verzí tohoto koláče, která je snadná a tak, jak je pro cheesecake důležité, velmi svěží chuti.

V dnešním receptu si připravíme cheesecake s třešňovým kompotem a želatinou – kombinace, která je lehká, vláčná a ideální na každou příležitost.

Recept na Nepečený cheesecake s třešňovým kompotem a želatinou

Ingredience na přípravu těsta na cheesecake

  • 300 g sušenek
  • 200 g másla
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru

Ingredience na přípravu náplně na cheesecake

  • 500 g čerstvého kravského sýra
  • 400 g smetany ke šlehání
  • 4 polévkové lžíce cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 sáčky strouhané bílé želatiny

Ingredience na ovocnou vrstvu

  • 2 sáčky ovocné želatiny
  • 1 třešňový kompot

Postup přípravy

1. Sušenky rozdrtíme ručně anebo v sekáčku či mixéru. Přidáme rozpuštěné máslo, cukry a celé to smícháme. Vznikne nám směs, kterou vtlačíme rukou do formy s odnímatelným okrajem, recept je určený pro formu o průměru 25 cm. Formu s korpusem vložíme do lednice, než budeme připravovat krém.

Rozdrcené sušenky smíchané s máslem a cukry navrstvíme do formy.
Rozdrcené sušenky smíchané s máslem a cukry navrstvíme do formy.

2. V míse smícháme sýr s cukry a přidáme želatinu. Smetanu vyšleháme a přidáme ke směsi a rozmícháme. Vzniklý krém naneseme na korpus. Uložíme do lednice.

Na sušenkový korpus navrstvíme připravený krém a dáme chladit.
Na sušenkový korpus navrstvíme připravený krém a dáme chladit.

3. Třešně z kompotu necháme okapat a odpeckujeme. Poté poklademe hustě na krém.

4. Z ovocné želatiny a šťávy z kompotu připravíme dle návodu želatinu, kterou třešně zalijeme. Necháme chladit v lednici do druhého dne.


Na vyhcladnutý krém poklademe třešně a zalijeme ovocnou želatinou. Vychladíme.
Na vychladlý krém poklademe třešně a zalijeme ovocnou želatinou. Vychladíme.

Zajímavosti nakonec

  • Dnes existuje cheesecake bez cukru, bez lepku nebo vegan, aby vyhovovaly různým dietním potřebám.
  • V USA je cheesecake tak populární, že se 30. července slaví Národní den cheesecaku.
  • Největší cheesecake na světě vážil přes 4 000 Kg a byl připraven v Mexiku v roce 2009.
Skvělý nepečený cheesecake - lotuskový cheesecake

Lotuskový nepečený cheesecake

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest