Sladký sen bez pečení – i tak by se dal nazvat tento vynikající nepečený dezert, který voní kořením, rozplývá se na jazyku a září barvami mandarinek. Dezert kombinuje karamelovou chuť lotusových sušenek s jemností krému z Mascarpone a svěží šťavnatostí mandarinek.
Dezert je ideální ukázkou toho, že i bez pečení může vzniknout elegantní, efektní a přitom jednoduchý moučník, který je vyvážený a svěží. Přesně typ moučníku, kterému se jen těžko odolává.
Recept na přípravu nepečeného cheesecaku z lotus sušenek
Ingredience potřebné na přípravu Lotusového cheesecake s Mascarpone a mandarinkami
- 500 g Lotus sušenek (cca 500 g)
- 6 lžic rumu
- 140 g rozpuštěného másla
- 2 kelímky smetany ke šlehání
- 1 sýr Mascarpone
- cukr dle potřeby a chuti
- mandarinky
- strouhaná bílá čokoláda
Postup přípravy nepečeného dezertu
1. Lotus sušenky rozdrtíme v mixéru a 100 g si odebereme stranou do misky na posypání. Sušenky smícháme s rumem a rozpuštěným máslem. Směs natlačíme do dortové formy.
2. Na krém si vyšleháme 2 smetany a přidáme Mascarpone a trochu cukru. Vyšleháme hladký krém.
3. Krém natřeme na sušenkový základ a uhladíme.
4. Na zakončení použijeme zbytek rozdrcených sušenek, které posypeme, jemně rukou přitlačíme a zabalené do folie dáme na 24 hodin do lednice.
Zdobíme mandarinkami a nastrouhanou čokoládou.

České tiramisu z kakaovo – kokosových sušenek Koka: Osvěžující vychlazený nepečený dezert

Řezy Florida: Exotická pochoutka s téměř tropickou chutí
Foto a recept Ilona Mikulecká, redakce cooky.cz, částečně upraveno AI