Nepečený Opilý František v kokosu je variantou klasického nepečeného cukroví, který je obohacený o kávu a kokos. Tento dezert má bohatou chuť díky kombinaci čokoládové tyčince Kofila a kokosu, co z něj dělá neodolatelnou pochoutku na vánočním stole. Přestože je příprava velmi jednoduchá, výsledek je vynikající, a to bez nutnosti pečení. Tyčinka Kofila je čokoládou, kterou znají hlavně starší generace, protože před lety byla jenou z nejvíc kupovaných a oblíbených čokolád.

Recept na Nepečeného opilého Františka v kokosu

Ingredience na přípravu

  • 120 g jemně mletých anebo mixovaných piškotů
  • 3 tyčinky Kofila
  • 50 g sladkého kakaa
  • 60 g kokosu
  • 125 g změklého másla
  • 30 ml mléka
  • kokos na obalení

Postup přípravy

1. V misce rozmícháme umleté piškoty, sladké kakao, kokos, přidáme změklé máslo, tyčinky Kofila rozpuštěné ve vodní lázni a mléko. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu 1 hodinu.

Smícháme všechny ingredience na těsto.
Smícháme všechny ingredience na těsto.

2. Po vyndání z lednice formujeme rukama malé kostičky, které vzápětí obalíme v kokosu.

Rukama tvarujememalé kostičky.
Rukama tvarujeme malé kostičky.
Kostičky obalíme v kokosu.
Kostičky obalíme v kokosu.

3. Cukroví necháme ztuhnout v lednici aspoň 2 hodiny, aby se chutě propojily.

Závěr

Toto nepečené cukroví se hodí na každou příležitost a svou jednoduchostí při přípravě je oblíbený nejen na Vánoce, ale i při jiných oslavách. Kokos dodává dezertu exotický nádech, který si zamilují všichni milovníci sladkostí.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest