Koláč, který voní domovem a i když neohromí luxusní výzdobou, získá si vás svou chutí, která připomíná víkend u babičky nebo tiché nedělní odpoledne s kafem a knížkou. Je to buchta, která nepotřebuje důvod na oslavy, je to koláč pro život. Těsto v tomto receptu není příliš řídké, takže ovoce vám neklesne a zůstane hezky nahoře. Jinak lze použít prakticky jakékoliv ovoce a když není po ruce, skvěle poslouží i povidla nebo různé marmelády.

Její největší kouzlo spočívá v tom, že jí lze připravit z běžných surovin, které máme doma a přesto chutná, jako by jste si s ní dali hodiny práce. Tvaroh v kombinaci s broskvemi vytváří skvělý kontrast, pečením se tvaroh zpevní a zároveň zvláční celé těsto. Když jí po upečení necháte chvíli odležet, krásně se rozleží, ale ruku na srdce – málokdy vydrží do druhého dne.

Recept na vláčnou tvarohovou buchtu s broskvemi

Ingredience potřebné na přípravu jednoduché, měkké a šťavnaté buchty s broskvemi

  • 4 vejce
  • hrnek Moučkového cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 tvaroh + 1 vejce + 2 vanilkové cukry
  • na plátky nakrájené broskve (ideálně kompotované)
  • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy tvarohové buchty

1. Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme olej, mléko a nakonec vsypeme mouku s práškem do pečiva. Rozmícháme a vylijeme na menší plech nebo formu vymazaný a vysypaný moukou.

2. Na těsto pokládáme lžící kopečky tvarohu rozmíchaného s vejcem a vanilkou.

Tvarohová buchta podle receptu od babičky
Foto: cooky.cz, Tvarohová buchta osvědčená lety pečení

3. Mezi tvaroh poklademe plátky broskví a buchtu upečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů asi 25 minut.

Buchtu necháme vychladnout a poprášíme moučkovým cukrem.

Dvoubarevná buchta

Dvoubarevná rozlitá tvarohová buchta, podle hrníčkového receptu

Tvarohový koláč na plech - Tvarožník, Tvarožka - s ovocem

Skvělý dezert Tvarožka s ovocem

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest