Medová žebra jsou jídlem, které si zamilujete, jakmile ho jednou ochutnáte. Ta křehkost masa, která se skoro sama rozpadá, sladko-slaná chuť medu a koření… Všechno v tomto receptu prostě funguje. Žebra jsou skvělým pokrmem na rodinné oslavy, barbecue, nebo jen když si chcete dopřát pořádnou porci něčeho výtečného. Příprava možná zabere více času, ale ten výsledek rozhodně stojí za to. Tak se do toho pustíme, ať si to můžete vyzkoušet sami!

Recept na pečená medová žebírka

Délka pečení v troubě cca 2 hodiny.

Ingredience pro přípravu

  • 1,5 kg žeber
  • 6 stroužků česneku
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce kečupu
  • 2 lžíce worcesterové omáčky
  • 2 lžíce sladké chilli omáčky
  • 2 lžíce hořčice
  • olej
  • sůl a pepř

Postup přípravy

1. Pro přípravu marinády v misce smícháme kečup, worcesterovou omáčku, chilli omáčku, hořčici, olej a med.

Připravíme marinádu.
Zdroj obrázku: Potraviny Hruška, Připravíme marinádu.

2. Přidáme prolisovaný česnek a vše osolíme a opepříme.

3. Žebra vložíme do marinády, přikryjeme alobalem a necháme přes noc marinovat.

4. Druhý den si dáme předehřát troubu na 190°C a žebra přendáme na pečící plech.

Marinovaná žebra vložíme na plech.
Zdroj obrázku: Potraviny Hruška, Marinovaná žebra vložíme na plech.

5. Plech přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby na 100 – 120 minut.

Plech zakryjeme alobalem.
Zdroj obrázku: Potraviny Hruška, Plech zakryjeme alobalem.

Tip na závěr

Pokud chcete, aby žebra byla opravdu šťavnatá a měla výraznější chuť, můžete je předem povařit ve vodě s cibulí, česnekem, bobkovým listem a pár kuličkami pepře. Povařená žebra pak jen krátce opečete v troubě a získáte extra jemnou a šťavnatou strukturu!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest