Italské Tiramisu je jedním z nejslavnějších dezertů na světě, získalo si srdce milovníků kávy a jemných krémů. Tento dnešní recept si zachovává vše, co dělá Tiramisu ikonickým – vrstvy piškotů nasáklých silnou kávou, krém z mascarpone a jemný kakaový posyp – ale vynechává syrová vejce a alkohol. Výsledkem je bezpečnější a přitom chuťově věrná verze vhodná i pro děti nebo těhotné.

Původně pochází Tiramisu z Benátska a jeho název „tira mi sú“ znamená „vytáhni mě nahoru“. A přesně to tento dezert umí – díky kávě i sladkému krému dokáže zlepšit náladu a dodat energii. Základem jsou pravé savoiardi piškoty a kvalitní espresso. Když Tiramisu správně vychladíte a necháte rozležet, odmění vás nejen skvělou chutí, ale i sametovou strukturou. Vyzkoušejte a přeneste se na chvíli do slunné Itálie.

Recept na Pravé klasické Tiramisu – italskou legendu mezi dezerty

Ingredience na Tiramisu

  • 2 vejce
  • 250 g Mascarpone
  • 50 g moučkového cukru
  • 200 ml silného espressa
  • 200 g cukrářských piškotů
  • 2 lžíce kvalitního kakaa na posypání
  • 1 šlehačkovou smetanu

Postup přípravy klasického Tiramisu bez alkoholu a syrových vajec

1. Vejce s cukrem zahříváme ve vodní lázni, přidáme Mascarpone a šleháme do spojení všech ingrediencí. Dokonale vychladíme.

2. Vyšleháme tuhou šlehačku a vmícháme do směsi.

3. Piškoty namáčíme do vychlazeného espressa a ukládáme na dno servírovací misky.

4. Na piškoty narovnáme polovinu smetanovo-mascarponové směsi, opět piškoty namočené v espressu a druhou část krému.

5. Uložíme do lednice a necháme zcela ztuhnout. Poté poprášíme kakaovým práškem.

Hotové a vychlazené posypeme kakaem.
Zdroj: Mimi, Hotové a vychlazené posypeme kakaem.

Doporučení

Používejte pouze suché a křupavé piškoty, dejte velký pozor při namáčení, namáčejte pouze 1 vteřinu, protože by se vám piškoty mohly rozmočit na kaši. Tiramisu potřebuje opravdu dost času v lednici!

Nepečený pyramida dezert, roztaje se v ústech vždycky, když máme chuť na něco lahodného a sladkého

Nepečený pyramida dezert: rozplývá se v ústech, jak je jemný

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest