Máte chuť na zdravou a netradiční, ovšem vynikající podobu oblíbených marshmallows? Do výroby těch našich pusinek můžete s trochou opatrnosti zapojit i děti! Budou to mít jako prázdninový zážitek, na jehož konci bude dobrota. Jablečné pyré navíc dodá nejen příjemně svěží chuť, lehce sladkou i navinulou, ale hlavně vitamin C a vlákninu. Agar-agar, rostlinná želírující látka z mořských řas, bohatě nahradí živočišnou želatinu a dodá bonbonům pevnost i nadýchanou strukturu.

Jablka a agar-agar: Parťáci pro chuť, texturu i zdraví

Dáte-li dohromady jablka a agar, přinese to vašemu výrobku nejen skvělou chuť, ale i praktické výhody. Agar je bohatým zdrojem vápníku, železa, hořčíku a vlákniny, dodává tedy energii a podporuje trávení. Jablečné pyré zase přináší jedinečné aroma. Domácí příprava přináší také výhodu v podobě kontroly množství cukru i kvality surovin. Naše marshmallows jsou zkrátka zdravější a chuťově vyváženější než běžně prodávané varianty.

Ingredience:

  • Jablka – 1 kg;
  • Voda – 180 ml;
  • Agar-agar – 8 g;
  • Cukr krystal – 250 g;
  • Kyselina citronová – 2 g;
  • Vanilkový cukr – 10 g;
  • Vaječné bílky – 2 ks.
Obrázek k receptu: Pro milovníky marshmallows: Pochutnejte si na poctivých domácích!
Foto: Souspark, Recept na: Pro milovníky marshmallows: Pochutnejte si na poctivých domácích!

Postup:

  • Jablka oloupejte a zbavte je jadřinců.
  • Zapékací misku vymažte máslem.
  • Jablka nakrájejte na měsíčky, vložte je do připravené zapékací misky a zalijte 100 ml vody.
Obrázek k receptu: Pro milovníky marshmallows: Pochutnejte si na poctivých domácích!
Foto: Souspark, Recept na: Pro milovníky marshmallows: Pochutnejte si na poctivých domácích!
  • Zakryjte poklicí nebo alobalem.
  • Pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
  •  Upečená jablka dejte do hluboké nádoby a pomocí ponorného mixéru z nich vytvořte pyré.
  • Z bílků vyšlehejte hustou pěnu, k níž postupně (po částech) přidejte 150 g cukru a kyselinu citronovou.
Obrázek receptu na meruňkovou buchtu s pusinkovým nebem.

Meruňková buchta s pusinkovým nebem

Obrázek k receptu: Pro milovníky marshmallows: Pochutnejte si na poctivých domácích!
Foto: Souspark, Recept na: Pro milovníky marshmallows: Pochutnejte si na poctivých domácích!
  • Dále šlehejte mixérem, až se vytvoří bělostné, stabilní špičky.
  • Takto připravený sníh dejte do lednice.
  • Do hrnce vložte 200 g jablečného pyré, nalijte do něj vodu, přidejte agar-agar, zbytek cukru i vanilkový cukr.
Obrázek k receptu: Pro milovníky marshmallows: Pochutnejte si na poctivých domácích!
Foto: Souspark, Recept na: Pro milovníky marshmallows: Pochutnejte si na poctivých domácích!
  • Vše smíchejte a na středním stupni přiveďte k varu.
  • Za stálého míchání metličkou vařte alespoň pár minut.
  • Vychladlé pyré vmíchejte do bílkového sněhu a šlehejte mixérem, až bude hmota tvořit pevné špičky.
  • Směs vložte do cukrářského sáčku s hvězdicovou špičkou.
Piškotový dort s krémem a oříškovou vrstvou

Piškotové řezy s krémem a oříškovou vrstvou. V cukrárně bývá dort nazýván Queen Marry

Obrázek k receptu: Pro milovníky marshmallows: Pochutnejte si na poctivých domácích!
Foto: Souspark, Recept na: Pro milovníky marshmallows: Pochutnejte si na poctivých domácích!
  • Na plechu pokrytém pečicím papírem tvořte věnečky.
  • Takto připravené marshmallows nechte při pokojové teplotě 2 hodiny ztuhnout.
Obrázek receptu na Mini Pavlova s pařížskou šlehačkou a krémem z Mascarpone - jedna pusinka ve dvou šatech

Mini Pavlova s pařížskou šlehačkou a krémem z mascarpone – jedna pusinka ve dvou šatech

Zdroj: Autorský text, Souspark, Healthline

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest