Ano, budete jej milovat pro jeho lahodnou chuť a zároveň snadnou přípravu. Toto určitě zvládne každý a při každé neoficiální příležitosti si na něj pomyslí a připraví jej. Hodí se jak k našemu kafíčkování a čajování, tak na rodinné oslavy narozenin, společné večeře a podobně. Čokoládová chuť kakaového korpusu s jemností a mírnou kyselostí smetany dává řezům to pravé ořechové – jemnost lehkost a neskutečně lahodnou chuť.

S jednoduchým postupem a běžnými ingrediencemi máte v okamžiku upečený skvělý a luxusně vypadající dezert, který pohladí chuťové pohárky všem členům vaši rodiny i případným hostům. Zakysaná smetana je v poslední době častou ingrediencí různých dezertů a koláčů, nejen pro svoji jemně nakyslou chuť, ale i pro svoji vyhovující konzistenci. Celkově v kuchyni má všestranné využití, protože je nízkokalorická a není pouze chutnou přísadou ale také cenným doplňkem zdravého jídelníčku.

Recept na Řezy ze zakysanky a tmavého piškotu – dezert, který budete milovat

Ingredience na přípravu milovaného dezertu

Korpus

  • 150 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 g cukru krystal
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 100 ml vody
  • 200 ml rostlinného oleje
  • 2 PL kakaa
  • 3 vejce

Krém

  • 2 zakysané smetany
  • 2 smetany ke šlehání
  • 100 g cukru moučky

Zdobení

  • 1 hořká čokoláda (nastrouhaná)

Postup přípravy řezů

1. Ve větší misce si smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem krystal a kakaem.

2. K suchým surovinám přidáme vodu, olej a žloutky a vymícháme hladké těsto.

3. V jiné misce si vyšleháme tuhý sníh z e 3 bílků, který opatrně a jemně vmícháme do žloutkové směsi.

4. Těsto vylijeme na plech vystlaný pečící papírem a zarovnáme.

5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 20 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout.

Upečeme kakaový korpus a vyšleháme smetanový krém.
Upečeme kakaový korpus a vyšleháme smetanový krém.

6. Zatím si připravíme krém vyšleháním zakysanek, smetan a moučkového cukru. Šleháme v šlehači, dokud krém není hladký a hustý.

Obrázek receptu na Rychlou pudinkovou dcoubarevnou buchtu,na které si pochutnáte

Rychlá dvoubarevná pudinková buchta se zakysanou smetanou

7. Na vychladnutý korpus rovnoměrně naneseme vyšlehaný krém a zarovnáme.

Krém naneseme rovnoměrně na vychladnutý korpus a zarovnáme, posypeme čokoládou.
Krém naneseme rovnoměrně na vychladnutý korpus a zarovnáme, posypeme čokoládou.

8. Vrch dezertu posypeme nastrouhanou čokoládou a necháme chladit v lednici nejlépe do druhého dne.

Jakou zakysanku kupovat

Radši vybírejte zakysanou smetanu bez zbytečných přidaných látek, ideálně s živými mléčnými kulturami a s obsahem tuku dle vašich preferencí (nejčastěji 10-18%).

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest