Tento pudinkový dezert jsem pekla často, když byly děti malé, je opravdu velmi rychlý, jednoduchý a přitom tak chutný. Díky kombinaci vrstev vypadá jako dezert z cukrárny, není ovšem příliš sladký, osvěžujícím prvkem je v této pudinkové buchtě zakysaná smetana.

Kombinace pudinku a zakysané smetany vytváří lahodný kontrast mezi sladkou a lehce kyselou chutí, zatímco nadýchané těsto přidává dezertu na lehkosti. Pojďte si s námi upéct tento skvělý dezert a uvidíte, že během okamžiku zmizne ze stolu, tak moc je tato dvoubarevná buchta dobrá.

Recept na Jednoduchou buchtu s pudinkem a zakysanou smetanou, na které si pochutnáte

Ingredience na přípravu buchty

  • 5 vajec
  • 230 g cukru krystal
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 dcl vlažné vody
  • 1 dcl rostlinného oleje
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 280 g polohrubé mouky
  • 1 polévková lžíce kakaa
  • 1 litr mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 3 kelímky zakysané smetany
  • Granko na posypání

Postup přípravy

1. Bílky si oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukry a vodou, přidáme olej a mouku s práškem do pečiva a rozmícháme. Opatrně přidáme sníh z bílků a jemně zamícháme.

2. Polovinu těsta vylijeme na plech vystlaný pečícím papírem. Do zbylé poloviny těsta přidáme a rozmícháme kakao a nalijeme na světlé těsto.

3. Z mléka, pudinku a cukru uvaříme hustý pudink a ještě horký navrstvíme po lžících na syrové tmavé těsto.

Na syrové druhé těsto navrstvíme ještě horký uvařený pudink.
Na syrové druhé těsto navrstvíme ještě horký uvařený pudink.

4. Dezert pečeme v troubě při teplotě 180 stupňů cca 25 minut. Na upečený horký dezert rozetřeme 3 zakysané smetany a posypeme Grankem. Necháme vychladit v lednici nejlépe do druhého dne.

Na upečený teplý koláč rozetřeme 3 zakysané smetany.
Na upečený teplý koláč rozetřeme 3 zakysané smetany.
Zakysanou smetanu posypeme Grankem a necháme v chladu.
Zakysanou smetanu posypeme Grankem a necháme v chladu.

Tipy

Místo Granka můžeme na posypání použít hořké kakao, strouhanou čokoládu anebo drcené ořechy. Pro zdravější verzi lze použít nízkotučnou zakysanou smetanu a méně cukru.

Obrázek receptu na Dvoubarevnou roládu

Dvoubarevná roláda: Kakaová roláda s krémem z mascarpone a bílé čokolády, zdobená strouhanou hořkou čokoládou

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest