Připravte si doma nezapomenutelné taštičky z listového těsta s jemným mascarpone krémem a citronovým aroma pomocí našeho jednoduchého receptu. Křehké a křupavé těsto v kombinaci s lehkým krémem dodává dezertu neodolatelnou lehkost a lahodnost.

Opravdu nezapomenutelný dezert si připravte doma během chvilky. Recept je velmi snadný díky použití listového těsta a lahodného mascarpone. Výsledkem jsou křupavé a křehké taštičky plné krému. Výborně se hodí ke kávě, kombinace sladkých taštiček a hořkého espressa je naprosto dokonalá. Podle chuti si přidáme do krému vhodné množství citronového aroma. Podávejte přátelům během nedělního posezení, budou vám velmi vděční.

Recept na taštičky z listového těsta s krémem

Pečeme 20 minut na 180 stupňů.

Ingredience pro přípravu

Těsto:

  • 1 rozválené listové těsto
  • mléko
  • vanilkový cukr
  • moučkový cukr na posypání

Krém:

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 125 g mascarpone
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžička citronového aroma

Postup přípravy

1. Listové těsto si nakrájíme na čtverce a ty pak potřeme ohřátým mlékem.

Listové těsto si nakrájíme na čtverce a ty pak potřeme ohřátým mlékem.
Zdroj obrázku: Eetcafededeugniet, Listové těsto si nakrájíme na čtverce a ty pak potřeme ohřátým mlékem.

2. Čtverce poté přeložíme a tím z nich vytvarujeme trojúhelníky.

3. Plech si vyložíme pečícím papírem a vyskládáme na něj tyto trojúhelníky.

4. Dáme si předehřát troubu na 180°C.

5. Trojúhelníky opět potřeme ohřátým mlékem a posypeme je vanilkovým cukrem.

6. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut dozlatova.

7. Vyšleháme si smetanu ke šlehání a poté přidáme moučkový cukr. mascarpone a dle chuti citronové aroma.

Vyšleháme si smetanu ke šlehání a poté přidáme moučkový cukr. mascarpone a dle chuti citronové aroma.
Zdroj obrázku: Eetcafededeugniet, Vyšleháme si smetanu ke šlehání a poté přidáme moučkový cukr. mascarpone a dle chuti citronové aroma.

8. Krém dáme do zdobícího sáčku nebo obyčejného s prostřiženým koncem.

9. Jakmile máme trojúhelníky upečené, rozpůlíme je, rozevřeme a tím vytvoříme taštičky.

Jakmile máme trojúhelníky upečené, rozpůlíme je, rozevřeme a tím vytvoříme taštičky.
Zdroj obrázku: Eetcafededeugniet, Jakmile máme trojúhelníky upečené, rozpůlíme je, rozevřeme a tím vytvoříme taštičky.

10. Naplníme je krémem.

11. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.

Používáme vanilkový nebo vanilínový cukr?

Věděli jste, že existuje jak vanilkový, tak vanilínový cukr? Že ne? Tak schválně otevřete spíž a podívejte se. Základní rozdíl je v tom, že vanilkový cukr obsahuje opravdovou vanilku a cukr. Chuť je výrazná a autentická k vanilce. Cena je vyšší. Za to vanilínový cukr se vyrábí z vanilínu, což je syntetická sloučenina, která má za úkol napodobit chuť vanilky. Nejčastěji se vyrábí z ligninu, což je vedlejší produkt papírenského průmyslu. Cena je nižší.

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest