Luxusní jahodový pohár doplněný bílou čokoládou a sýrem Mascarpone. Naprosto neodolatelný recept, který musíte vyzkoušet v momentě, kdy se vám doma objeví první jahody.
Během chvilky připravíte lahodný dezert jako z pohádky. Bude vám stačit několik málo ingrediencí a ideálně čerstvé jahody. Připravíte tak “brutální” útok na smysly, které vám utkví dlouho v paměti. Navíc celý dezert můžete mít v lednici naporcovaný a připravený v pohárech klidně do druhého dne.
Recept na rychlý a luxusní dezert s Mascarpone, jahodami a bílou čokoládou.
Potřebné vybavení
- 5 Sklenic
Suroviny
- 400 g Jahod (ideálně čerstvých)
- 250 g Mascarpone
- 250 ml Smetany ke šlehání
- 50 g Bílé čokolády
- 70 g Cukru moučky
Postup
- Připravíme si vodní lázeň, ve které rozpustíme bílou čokoládu.
- Smetanu vyšleháme do vzniku tuhé šlehačky.
- Mascarpone smícháme s polovinou (35g) moučkového cukru.
- Do Mascarpone vmícháme rozpuštěnou bílou čokoládu a šlehačku.
- Polovinu jahod rozmačkáme vidličkou a smícháme se zbylým cukrem.
- Druhou polovinu jahod rozkrájíme na půlky.
- Vrstvíme do sklenic postupně: Rozmačkané jahody, krém s Mascarpone a ozdobíme půlkami jahod.
- Nakonec necháme odležet a zchladnout v lednici.
Poznámky
- Ideální doba chlazení dezertu v lednici je přes celou noc, ale pro nedočkavce bude stačit i jen několik hodin.