5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Luxusní jahodový pohár doplněný bílou čokoládou a sýrem Mascarpone. Naprosto neodolatelný recept, který musíte vyzkoušet v momentě, kdy se vám doma objeví první jahody.

Během chvilky připravíte lahodný dezert jako z pohádky. Bude vám stačit několik málo ingrediencí a ideálně čerstvé jahody. Připravíte tak „brutální“ útok na smysly, které vám utkví dlouho v paměti. Navíc celý dezert můžete mít v lednici naporcovaný a připravený v pohárech klidně do druhého dne.

Zdroj obrázku: depositphotos, Recept na rychlý a lahodný dezert s ovocem a Mascarpone.

Recept na rychlý a luxusní dezert s Mascarpone, jahodami a bílou čokoládou.

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 10 minut
Celkový čas 20 minut
Porcí 5 porcí
Připravíme si pohádkové poháry neplněné lahodnou kombinací jahod, sýrem Mascarpone a bílé čokolády.

Potřebné vybavení

  • 5 Sklenic

Suroviny

  • 400 g Jahod (ideálně čerstvých)
  • 250 g Mascarpone
  • 250 ml Smetany ke šlehání
  • 50 g Bílé čokolády
  • 70 g Cukru moučky

Postup 

  • Připravíme si vodní lázeň, ve které rozpustíme bílou čokoládu.
  • Smetanu vyšleháme do vzniku tuhé šlehačky.
  • Mascarpone smícháme s polovinou (35g) moučkového cukru.
  • Do Mascarpone vmícháme rozpuštěnou bílou čokoládu a šlehačku.
  • Polovinu jahod rozmačkáme vidličkou a smícháme se zbylým cukrem.
  • Druhou polovinu jahod rozkrájíme na půlky.
  • Vrstvíme do sklenic postupně: Rozmačkané jahody, krém s Mascarpone a ozdobíme půlkami jahod.
  • Nakonec necháme odležet a zchladnout v lednici.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • Ideální doba chlazení dezertu v lednici je přes celou noc, ale pro nedočkavce bude stačit i jen několik hodin.
Ukažte nám Vaše zajímavé recepty – pochlubte se ostatním, co si připravujete doma. Vaše recepty můžete vkládat zde.
Cena: 180 Kč
Chod: Dezert, Sladké
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: dezert, jahody, mascarpone
Uvařili jste tento recept? Dejte nám vědět!
Máte vlastní recept?Pochlubte se a vkládejte zde!

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest