Hot dog je oblíbený snad po celém světě. Ale což takhle si tu notoricky známou klasiku trošku poupravit s českými ingrediencemi? Vytvoříme tak zajímavou alternativu k americké verzi. Představuji vám mou oblíbenou verzi sedláckého hot dogu s bavorskou klobásou, klasickým rohlíkem, kysaným zelím, kremžskou hořčicí a opraženou cibulkou. Hodí se jako svačinka, ale i na oslavu, grilovačku nebo rychlou večeři.
Tento pokrm je velmi snadný a rychlý. Jednou jsem tuto verzi doma vyzkoušela a velice rychle získala na oblibě. Nyní je tento hot dog na našem pravidelném jídelníčku v různých provedeních. Kdokoliv naši verzi hot dogu ochutnal, moc mu zachutnala. Každá kuchařka nebo kuchař tento hot dog uvítá, nezabere totiž příliš času s přípravou a vařením. Jediné co musíme udělat je mít čerstvé rohlíky – to je velmi důležitý krok. Druhý krok je mít dobře opečené bavorské klobásy. Kysané zelí propláchneme vodou, aby nebylo příliš kyselé a pak vše zkompletujeme. Když o tom tak přemýšlím, hodily by se i cibulové opečené kroužky…ale to až příště.
Recept na hot dog s bavorskou klobásou a kysaným zelím
Potřebné suroviny:
- čerstvé rohlíky
- bavorské klobásy
- kremžskou hořčici (nebo plnotučnou)
- kysané zelí (dobře okapané a propláchnuté vodou)
- opečená cibulka
- slanina na kostičky
Postup:
1. Opečeme si důkladně ze všech stran bavorskou klobásu. Slaninu na kostičky si též orestujeme do křupava.
2. Rozpůlíme si rohlík, jako žemli na hot dog. Rohlík natřeme kremžskou hořčicí, na obou stranách.
Pak vložíme opečenou bavorskou klobásu, kysané zelí a opraženou slaninu. Na závěr posypeme opečenou cibulkou a můžeme konzumovat.
Hotovo, dobrou chuť.
Video recept na sedlácký hot dog
pozn.: částečně upraveno AI