5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Chléb nemusíte jíst pouze se šunkou. Zkuste tento Banana bread – banánový chléb s čokoládou uvnitř a okamžitě se stane vaším běžným pečivem ke snídani nebo svačině. Tento lahodný banánový koláč s kousky čokolády, který je neuvěřitelně vláčný a chutný.

Důležitým základem Banana breadu jsou samozřejmě banány. A ty jsou pro tento recept nejlepší velmi dobře vyzrálé, sladké a měkké. Celý recept je velmi snadný a chléb je sytý, takže vám dobře poslouží jako bohatá svačina nebo snídaně se sklenicí mléka. Níže v receptu jsou popsány všechny kroky od míchání těsta až po pečení koláče.

Tipy pro dokonalý Banana bread

Nezapomeňte, že pro sladký a chutný Banana bread jsou základem opravdu zralé banány, které dodávají koláči sladkost a vláčnost. Čokoládu rovnoměrně rozmíchejte, aby se rozprostřela v celém těstě. Můžete přidat ořechy, které se chuťově velmi hodí a pro docílení intenzivnější chutě použijte hořkou čokoládu.

Zdroj obrázku: marinasmad, Recept na banánový chléb.

Recept na banánový chléb s kousky čokolády

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 50 minut
Celkový čas 1 hodina
Porcí 1 Banana bread
Pečeme Banana bread – banánový chléb, celková doba přípravy 1 hodina.

Potřebné vybavení

  • 1 Forma na žitný chléb nebo jiná podélná forma
  • 1 Mísa
  • Ruční šlehač

Suroviny

  • 250 g Mouky
  • 100 g Hořké čokolády
  • 3 ks Vyzrálé banány
  • 50 g Tmavého agávového sirupu
  • 2 ks Vejce
  • 125 g Másla
  • 50 g Cukru
  • 1 lžička Prášku do pečiva
  • 50 g Hnědého cukru
  • 1 lžička Vanilkového cukru
  • 1 lžíce Skořice

Postup 

  • Dáme si předehřát troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Formu na pečení si vyložíme pečícím papírem.
  • V misce si ušleháme změklé máslo se všemi druhy cukru.
  • Postupně přidáme vejce – mezi jednotlivými vejci šleháme.
  • Nasekáme si čokoládu na kousíčky a přidáme do mísy.
  • Nyní si opravdu poctivě rozmačkáme vidličkou 2 banány a přidáme také do těsta.
  • Přidáme mouku, prášek do pečiva, skořici a sirup.
  • Až nyní šleháme, dokud nevznikne hladké homogenní těsto.
  • Těsto dáme do formy a zarovnáme.
  • Dále si vezmeme poslední banán a podélně ho rozpůlíme.
  • Tento banán položíme na řídké těsto a mírně do něj zatlačíme.
  • Chléb pečeme v předehřáté troubě cca 50 minut.
  • Po vytažení z trouby necháme 20 minut chladnout ve formě, poté vyklopíme.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Pečení, Sladké, Snídaně, Svačina
Kuchyně: Americká, Česká
Klíčové slovo: Banán, banana bread, banánový chléb, chléb, hořká čokoláda, zralé banány


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest