5 hvězdiček od 2 kuchařů
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Vyzkoušejte smažené tvarohové koblížky, které jsou nejen snadné, ale taky velmi chutné a nadýchané a to vše díky tvarohu. Tyto tvarohové koblížky budou milovat nejen Vaše děti, ale i Vy. Uvidíte, že do druhého dne nevydrží. Budete nadšeni, jak rychlá je jejich výroba, je to dobrý nouzový recept, když Vám chybí pohoštění ke kávě nebo svačinka pro děti. Koblížky skvěle poslouží i jako snídaně.

Příprava Vám zabere pouhých 10 minut a smažení zabere maximálně 15 minut. Při smažení mějte plotýnku na středním stupni tepla.

Usmažte si s námi lahodné a nadýchané tvarohové koblížky a prohlédněte si videorecept.

Recept na Smažené tvarohové koblížky

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 2 kuchařů
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 25 minut
Porcí 4 osoby

Potřebné vybavení

  • Hrnec (použijeme na smažení)

Suroviny

  • 250 g tvarohu
  • 200 g polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce rumu
  • olej na smažení
  • cukr krupice a vanilkový cukr na obalování

Postup 

  • Připravíme si všechny suroviny
  • Nejprve vyšleháme vejce, přidáme tvaroh a zamícháme
  • Pak přidáme mouku s kypřícím práškem, opět zamícháme a nakonec vmícháme rum
  • Jakmile těsto máme připravené, rozpálíme olej
  • Než se nám rozpálí olej, smícháme cukry na obalování usmažených koblih
  • Jakmile je olej rozpálený, nabereme lžící těsto a vložíme do oleje
  • Při nízkém plameni smažíme cca 5 minut – koblihy v průběhu smažení otáčíme
  • Po vyjmutí koblihy ihned obalíme v připraveném cukru
  • Dobrou chuť!

Video recept

Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 80 Kč
Chod: Sladké, Snídaně
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: Koblížky, Smažené tvarohové koblížky


5 hvězdiček od 2 kuchařů (2 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest