Máte chuť na něco sladkého za obědem anebo potřebujete připravit rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu? Navíc nemáte momentálně k dispozici váhu, třeba jako já nedávno na chatě? Mimochodem už jsem si koupila druhou a mám jí i tam, ale když nebyla, byl hrnkový moučník ideálním řešením a byla jsem nadšena, když jsem takový recept našla. Veškeré ingredience si v tomto receptu jednoduše odměříme hrníčkem.
Recept na Snadnou vláčnou kakaovou buchtu
Ingredience na přípravu
Těsto připravíme z
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek mléka
- 1 balíček prášku do pečiva
- 2 PL kakaa
- 2 vejce
- kyselejší marmeláda (volitelné)
Na polevu si připravte
- 2 mléčné čokolády (dle vaši oblíbenosti)
- 1/5 z celého másla (50 g)
- cca 200 ml smetany ke šlehání (min. 31 %)
Postup
1. V misce smícháme všechny suché ingredience, poté přidáme tekuté ingredience a pořádně promícháme.
2. Pekáč vymažeme olejem a vysypeme strouhaným kokosem. Těsto vylejeme na plech. Piškot pečeme v troubě 20 – 30 minut na 180°C.
3. V kastrůlku si pomalu a za stálého míchání rozpustíme čokoládu s přísadami.
4. Vychladlý piškot trošku propícháme špejlí namažeme marmeládou (volitelné) a polijeme čokoládovou polevou. Dáme vychladnout, nejlépe do lednice.
Tipy
Pokud máte rádi ořechy, kokos nebo hobliny čokolády, posypte jimi čokoládovou buchtu dřív než čokoláda zatuhne.
Můžete na talířku nazdobit šlehačkou s ovocem podle vaší fantazie.