Líbí se vám spojení čokolády a kokosu? Za mně to je velice lahodná melodie chutí. A takový je i náš dort. Hodně čokolády a nahoře i dolu a uprostřed bohatá kokosová náplň. No kdo by to. nechtěl ochutnat. už jen ten pohled na něj a představa kokosu s čokoládou láká k zakousnutí.

Navíc je dort velice snadný k přípravě a taky rychlý. Pekly jste už někdy dort bez vážení, odměřený na polévkové lžíce (PL)? Že to nejde? Ale ano, jde to a velice snadno. Tak to zkuste a uvidíte, že se tento dort stane vašim oblíbeným dezertem třeba jako nedělní sladká tečka za obědem.

Snadný čokoládový dort s bohatou kokosovou náplní

Ingredience na přípravu

Dortové těsto

  • 4 vejce
  • 4PL cukru
  • 2 PL kakaa
  • 4 PL rostlinného oleje
  • 4 PL mléka 4 PL hladké mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • čokoládové nebo kakaové mléko na pokropení korpusu

Kokosová dortová náplň

  • 200 g kokosu
  • 800 ml smetany na šlehání
  • 3 balíčky vanilkového pudinku
  • 150 g cukru
  • 9OO ml mléka
  • 250 g čokolády na vaření

Postup

Korpus na dort

1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáváme olej, mléko, kakao, mouku s práškem do pečiva. Všechno spolu promícháme, aby se ingredience spojily.

2. Nalejeme do kulaté formy vystlané pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 20 minut. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnout.

Těston a korpus.
Zdroj: mojkolacic, Těsto. na korpus.

3. Zatím si připravíme krém. Do kastrolu dáme vařit 600 ml mléka s cukrem a kokosem. V misce rozmícháme 300 ml mléka se 3 balíčky pudinku a vlijeme do vařícího mléka s cukrem. Za stálého míchání uvaříme hustý pudink. Pudink zakryjeme folií a dáme do chladu.

Kokosová pudinková náplň.
Zdroj: mojkolacic, Kokosová pudinková náplň.

4. Z 300 ml smetany vyšleháme tuhou šlehačku a tuto po částech vmícháme do zcela vychlazeného pudinku. Vychlazený korpus vrátíme do pečící formy a navrstvíme na něj kokosový krém. Uložíme do chladu.

Zdroj: mojkolacic, Přidání šlehačky do studené náplně.

5. Připravíme si ganache. 500 ml smetany ke šlehání přivedeme k varu a vylijeme na rozlámanou čokoládu do misky. Mícháme, dokud se čokoláda úplně nerozpustí.

Obrázek receptu na Luxusní sametové mini dortíky.

Red velvet mini dortíky – luxusní sametové mini dortíky zdobené chipsem ve tvaru korálu

Příprava ganache.
Zdroj: mojkolacic, Příprava ganache.

6. Necháme trochu vychladnout (může být i vlažný) a nalijeme na kokosový krém. Odložíme do lednice, nejlepší do druhého dne.

Dokončení dortu, těsto-náplň-ganache.
Zdroj: mojkolacic, Dokončení dortu, těsto-náplň-ganache.

7. Zatuhlý dort ozdobíme strouhaným kokosem.

Zdobení zatuhlého dortu kokosem
Zdroj: mojkolacic, Zdobení zatuhlého dortu kokosem.

Informace na závěr

Víte co je ganache? Tak pro jistotu. Je to právě ta vařící smetanou zalitá čokoláda, míchaná do vytvoření ganache-jednolité čokoládové směsi. Ganache může být v jiných případech i čokoláda ve spojení se zakysanou smetanou anebo ovocné pyré.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest