Nepečené sněhové koláčky jsou skvělou volbou pro všechny, kteří mají chuť na lahodné, rychlé a jemné vánoční cukroví bez zapínání trouby. Tato cukrovinka je jednoduchá na přípravu, ale i nesmírně chutná a oblíbená zejména v období Vánoc, kdy je potřeba něco osvěžujícího a zároveň sladkého.
V zimních měsících, kdy se mnoho cukroví připravuje v troubě, jsou nepečené sněhové koláčky vítaným osvěžením a přitom stále chutným a efektním cukrovím, které potěší všechny v rodině.
Recept na sněhové královny z dvojího těsta
Ingredience pro přípravu
Kokosové těsto:
- 200 g mletého kokosu
- 90 g moučkového cukru
- 2 bílky
- 10 ml rumu
Ořechové těsto:
- 100 g mletých piškotů
- 50 g mletých vlašských ořechů
- 70 g másla
- 20 g moučkového cukru
- 10 ml citronové šťávy
Na dokončení:
- máslový krém
- cukrářské zdobení dle vlastního výběru
Postup přípravy
1. V míse smícháme všechny suroviny na kokosové těsto a ideálně robotem kvalitně vypracujeme.
2. Kokosovým těstem naplníme cukrem vysypané formičky a vyklopíme na tác.
3. Takto necháme kokosové květiny do druhého dne zaschnout.
4. Úplně stejným způsobem pomocí robota vypracujeme ořechové těsto z k tomu určených surovin.
5. Ořechové těsto mezi sáčky nebo potravinářskou fólií vyválíme a vykrojíme kolečka, která taktéž necháme do druhého dne.
6. Druhý den kokosové a ořechové části k sobě slepujeme máslovým krémem tak, aby ořechové části byly vespod.
7. Doprostřed kokosových částí naneseme zbytek krému a lehce koláčky pocukrujeme a ozdobíme cukrářským zdobením.
Na přípravu domácího máslového krému potřebujete:
- 200 g měkkého másla (ne margarínu)
- 150 g moučkového cukru
- 1-2 lžíce mléka nebo smetany (pro krémovou konzistenci)
- 1 lžička vanilkového extraktu (nebo jiného aromatu podle chuti)
Máslový krém je skvělou volbou pro plnění koláčků a jiných pečiv. Jeho příprava je snadná a rychlá.