Nepečené sněhové koláčky jsou skvělou volbou pro všechny, kteří mají chuť na lahodné, rychlé a jemné vánoční cukroví bez zapínání trouby. Tato cukrovinka je jednoduchá na přípravu, ale i nesmírně chutná a oblíbená zejména v období Vánoc, kdy je potřeba něco osvěžujícího a zároveň sladkého.

V zimních měsících, kdy se mnoho cukroví připravuje v troubě, jsou nepečené sněhové koláčky vítaným osvěžením a přitom stále chutným a efektním cukrovím, které potěší všechny v rodině.

Recept na sněhové královny z dvojího těsta

Ingredience pro přípravu

Kokosové těsto:

  • 200 g mletého kokosu
  • 90 g moučkového cukru
  • 2 bílky
  • 10 ml rumu

Ořechové těsto:

  • 100 g mletých piškotů
  • 50 g mletých vlašských ořechů
  • 70 g másla
  • 20 g moučkového cukru
  • 10 ml citronové šťávy

Na dokončení:

  • máslový krém
  • cukrářské zdobení dle vlastního výběru

Postup přípravy

1. V míse smícháme všechny suroviny na kokosové těsto a ideálně robotem kvalitně vypracujeme.

2. Kokosovým těstem naplníme cukrem vysypané formičky a vyklopíme na tác.

Vyformujeme kokosové těsto v požadované tvary.
Vyformujeme kokosové těsto v požadované tvary.

3. Takto necháme kokosové květiny do druhého dne zaschnout.

4. Úplně stejným způsobem pomocí robota vypracujeme ořechové těsto z k tomu určených surovin.

5. Ořechové těsto mezi sáčky nebo potravinářskou fólií vyválíme a vykrojíme kolečka, která taktéž necháme do druhého dne.

Vykrojíme kolečka z ořechového těsta.
Vykrojíme kolečka z ořechového těsta.

6. Druhý den kokosové a ořechové části k sobě slepujeme máslovým krémem tak, aby ořechové části byly vespod.

Spojíme máslovým krémem.
Spojíme máslovým krémem.

7. Doprostřed kokosových částí naneseme zbytek krému a lehce koláčky pocukrujeme a ozdobíme cukrářským zdobením.

Nepečené sněhové koláčky z kokosového těsta.

Na přípravu domácího máslového krému potřebujete:

  • 200 g měkkého másla (ne margarínu)
  • 150 g moučkového cukru
  • 1-2 lžíce mléka nebo smetany (pro krémovou konzistenci)
  • 1 lžička vanilkového extraktu (nebo jiného aromatu podle chuti)

Máslový krém je skvělou volbou pro plnění koláčků a jiných pečiv. Jeho příprava je snadná a rychlá.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest