Nádherné procházky po lese a košík plný hub. Srpnové počasí předpovídá houbařské úspěchy. Kde jich najdete nejvíc?
Také se vám už někdy stalo, že jste po rozbití jednoho vejce museli větrat celý byt? S našimi tipy už tuto situaci nezažijete.
Máte rádi brambory? S největší pravděpodobností ano. A není divu, tato plodina patří už velmi dlouho k pilířům české gastronomie.
Málo platné, my Češi jsme zkrátka národ, k němuž patří knedlíky, koláče, buchty a mazance. Kynuté těsto představuje jeden z pokladů naší národní kuchyně.
Rajčata se právem těší velké oblibě. Jejich pěstování není složité, přitom tato plodina přináší díky rozmanitosti druhů široké spektrum barev i chutí, ale také nesporné zdravotní benefity.
Řízek máme spojený nejen s Vánocemi či nedělí u babičky, ale také s létem a výlety. Ti starší z nás dokonce s dovolenými z dob, kdy dostat se za hranice bylo splněným snem.
Vývar, masokostní (drůbeží, hovězí, králičí, vepřový či jiný) nebo zeleninový, patří k tomu nejlepšímu a nejzdravějšímu, co můžeme svému tělu poskytnout.
Prohlédněte si recepty s postupy krok za krokem na různé druhy těstíček na obalování před smažením masa, ryb, zeleniny i ovoce.
Tupý nůž dokáže v kuchyni pořádně ztrpčit život. Nevěříte, že existuje způsob, který téměř nic nestojí? Vězte, že onu zázračnou pomůcku máte nejspíš doma.
Květák patří k oblíbeným druhům brukvovité zeleniny. Uplatnění nachází v kuchyni české i zahraniční – určitě znáte vůni, která je spojena s vařením květáku. Pokud vám vadí, zde je postup jak zápachu při vaření předcházet.
Koření je alfou a omegou každé kuchyně. Dodá pokrmům nejen intenzivnější vůni i chuť, ale také velkou porci zdraví prospěšných látek. A občas se hodí nějaký ten trik, jak si zjednodušit práci v kuchyni.