Chcete-li ukázat, co umíte v kuchyni, uvařte omáčku. Skutečně, podle tohoto pokrmu se pozná, jak dobří jste kuchaři.
Jak na dokonalou, krásně sypkou rýží? Není to nic těžkého, stačí dodržovat několik zásad. Vaše rýže se už nikdy nerozvaří!
Jabloně se letos pod úrodou doslova prohýbaly. Je důležité vědět, jak skladovat jablka přirozeně, dlouhodobě a přitom bez zásahů chemie.
Staročeské sladkosti v sobě nosívají vůni medu, skořice a vanilky. Připomínají časy, kdy se peklo s láskou a každá dobrota připomínala kouzlo domova.
Vlašské ořechy milují mnozí z nás. Mlsání či vánoční pečení si bez nich neumíme představit. Je ale potřeba je správně skladovat.
Máte rádi filmy, zvláště ty, kde nehrají hlavní roli herci, ale jídlo? Pokud ano, jistě dokážete najít správné odpovědi týkající se hlášek z filmů o jídle a pití.
Křupavý, voňavý řízeček zdravěji a s menším počtem zašpiněných nádob? Ale ano! Jednu surovinu můžete směle vynechat.
Vaření v dobách, kdy se ještě aktivně používala staročeština, bylo plné ruční práce, vaření na ohni a tradičních nástrojů.
Dopřejete si rádi pečivo namazané lahodným máslem, ale občas sklouznete k pokusu ušetřit finance tím, že sáhnete po levnějším výrobku? Pozor na to.
České celebrity a známé osobnosti si ujíždějí na různých pokrmech. Někteří se drží při zemi, jiní dokáží splácat neuvěřitelné věci.
Vydatné pokrmy, omáčky, knedlíky a sladké mňamky, to je česká kuchyně. Pojďme se společně podívat pod pokličku české gastronomie.











