Znáte předchůdce chleba, který se pekl v peci na zkoušku. Později stal samostatným pokrmem mazaným sádlem, česnekem, sypaný cibulí nebo škvarky. Vyzkoušejte!
Nadýchaný perník podle tohoto receptu s postupem se vždy povede. Ozdobte ho podle své chuti a máte skvostný dezert na víkend.
Zkaramelizujte jablka, zasypte mákem a zalijte těstem. Pak to vyklopte z formy a obrácený koláč je na světě. Zkuste upéct tento chutný koláč podle kompletního receptu s postupem
Léty oblíbená a stále žijící buchta, která je jednoduchá a přitom tak oblíbená, že jí můžete během chvilky připravit jako sladkou tečku za obědem.
Donuty zná každý, ale už jste je pekly doma? Podle tohoto receptu to zvládnete levou zadní a určitě se po nich jen zapráší stejně jako u nás doma.
Tato roláda nepotřebuje žádnou zbytečnou parádu, vše řekne její chuť. Roláda, co se peče z pár vajec a nadýchaného těsta, je lehká jako pírko. Krém z mascarpone a šlehačky jí dodá jemnost, co se rozplývá na jazyku. K odpolední kávě sedne jako ulitá.
Krémeš, co se dělá z listového těsta, pudinku a pořádné šlehačky. Doma se pekl na svátky, ale jedl se i jen tak – když bylo máslo, mléko a chuť.
Těžko hledat větší českou klasiku než knedlo zelo vepřo – v tomto případě bůček. To je takové srdce české kuchyně na talíři.
Hledáte starý zapomenutý recept na nezvyklou a přitom velice chutnou přípravu zelí? Máte rádi spojení sladké a slané chuti? Tak to zkuste ochutnat právě hruškové zelí.
Perník, co se nepočítá na gramy, ale na chuť. Hrníčková klasika, co zvládne každý – s povidly, polevou nebo jen tak s kokosem. Taky máte radost, když v týdnu máte kam sáhnout a v lednici nebo v uzavřené nádobě je domácí sušenka nebo koláč?
Tento andělský koláč doslovně roní slzy. Tak to jsou slzy anděla neboli rosou políbený koláč, který je tak snadný a vypadá i chutná luxusně.











