Někdy je nejlepší klasika. A proto pro vás máme recept na tradiční českou vánočku s rozinkami a zdobenou sekanými mandlemi.
Domácí sýrovo-česnekové tyčinky připravené podle receptu s postupem provoní celý dům, jejich uzený sýr a česneková vůně láká k dalšímu soustu a poctivé těsto dělá z téhle klasiky nezaměnitelné slané mlsání.
Komu by nechutnal štrúdl? Jde o jednoduchý dezert, který jde ale připravit na spoustu způsobů – jako tento makový se švestkami podle našeho receptu s postupem.
Vánočka není žádná žádná sranda. A co teprve, když ji máte uplést ze sedmi pramenů. Náš podrobný návod vám pomůže.
Kokosovo-citronové crinkles – svěží, nadýchané sušenky s popraskaným povrchem. Lehká variace na americké tradiční čokoládové crinkles.
Jemnou hrachovou kaši podle tohoto receptu uvaříte do hodiny a s párkem nebo buřtem si na ní skvostně pochutná celá rodina.
Perníčky jsou vánoční klasika, ale ne všechny recepty jsou to pravé ořechové. Vsaďte na ten náš, osvědčený generacemi. Jsou úžasné!
K cuketovým medailonkům se hodí i obyčejné vařené brambory (já například dělám v páře) a domácí tatarská omáčka. Je to vynikající jídlo.
Na těstíčko lze použít místo vody minerálku a pivo. Minerálka kroužkům přidá lehkost, pivo barvu a chuť. Pánev na smažení nepřeplňujte, jinak nasáknou hodně tuku.
Máte rádi vláčné buchty a nikoliv suché těsto, kterým se akorát zakuckáte? Pak vsaďte na tuto „mokrou“ buchtu s tvarohem.
Řezy „obližprst“ mají vtipný název, který dokonale vystihuje, jak jsou dobré. Připravte si je i vy. S naším návodem to zvládnete jedna radost.











