Lahodná česká klasika v podobě kynutého koláče, ale tentokrát na plechu – což je taková lehčí varianta. S tradiční náplní z tvarohu, povidel a drobenkou upečete jednoduše podle tohoto receptu.
Na podzim je všude hub jak máku. Co s nimi? Vyzkoušejte například houbovou pomazánku s nivou. Výtečná kombinace.
Křupavý, voňavý chléb s máslem, sádlem nebo marmeládou. Nebo přikusovat k polévce. Dokážete si ho upéct sami doma podle tohoto postupu.
Rádi by jste si zavzpomínali na babiččinu kuchyň, její vůni, případně jako já na starou pec, ze které bylo všechno stejně nejlepší? Zkuste si upéct kynuté šátečky s jablečnou náplní.
Polévka, kterou možná neznáte. Ale dejte jí šanci, možná vás překvapí. Uvařte ji podle tohoto receptu s postupem.
Vepřové nudličky a bramborové dukátky chutnají a vypadají famózně navzdory jednoduchosti receptu a malému množství surovin. Zkuste je také podle tohoto receptu krok po kroku.
Pojďte si připravit kvalitní a kompletní obídek pro svoji rodinu, který spojuje tradice s moderní gastronomií. Uvařte zatloukanou vepřovou panenku na česneku s bramborovou kaší a polníčkovým salátkem.
Chutí, složením i přípravu mně valašská kyselica připomíná slovenskou kapustnici Tak pro ty, kteří znáte tu nebo onu, zkuste uvařit dnes podle našeho receptu a uvidíme, zda je stejná nebo podobná.
Chcete si připravit domácí knedlík místo toho kupovaného v obchodě. Žádný problém, vždyť připravit kynuté těsto a uvařit pařený houskový knedlík není vůbec těžké. A v době, než uvaříte zbytek oběda, knedlík nakyne a máte hotovo.
Objevte starý málem zapomenutý recept na šumavské sklářské brambory a upečete toto tradiční a jednoduché jídlo české kuchyně s náplní z uzeného bůčku.
Vyzkoušejte si, jak se připravovaly ty velké moravské koláče. Jak se tvarovaly, plnily i pekly. Každý na zvláštním plechu, plněné tvarohem, potřené jablečnými nebo hruškovými povidly a sypané máslovou drobenkou.











