Řezy s třemi náplněmi – vanilkovou, čokoládovou a karamelovou – jsou nejen lahůdkou na pohled, ale také skutečnou chutí svátečního dezertu. Tyto řezy na plech zaujmou svou pestrostí i propracovaným vzhledem. Zároveň si zachovávají příjemně hladkou strukturu jednotlivých vrstev, které se perfektně doplňují.

Kombinace tří krémových vrstev v jednom řezu nabízí skvělý chuťový zážitek, který potěší každého mlsouna. Vanilková vrstva dodává jemnou sladkost, která připomíná klasické dezerty našich babiček. Čokoládová vrstva přináší hloubku a jemně hořký nádech, který harmonizuje s ostatními chutěmi. A nakonec karamelová vrstva přidává jemný dotek karamelu, který zákusek nejen ozvláštní, ale také navodí pocit výjimečnosti.

Recept na tajemné 3-vrstvé řezy

Ingredience pro přípravu

Těsto:

  • 110 g cukru
  • 6 bílků
  • 2 žloutky
  • 10 g prášku do pečiva
  • 70 g mouky
  • 200 g mletých vlašských ořechů
  • sůl
  • 50 g nasekaných ořechů
  • vanilkový sirup

Čokoládová vrstva:

  • 200 g mléčné čokolády
  • 400 ml smetany
  • 9 g želatiny v prášku
  • 35 ml vody

Vanilková vrstva:

  • 4 žloutky
  • 90 g cukru
  • 25 g mouky
  • 250 ml mléka
  • 200 ml šlehačky
  • 5 g želatiny
  • 3 lžíce vody
  • vanilkový extrakt

Karamelová vrstva:

  • 180 g cukru
  • 160 ml vody
  • 160 ml smetany
  • 10 g škrobu
  • 8 g želatiny
  • 4 lžíce vody

Postup přípravy

1. Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh do kterého zašleháme cukr, metličkou jemně přimícháme žloutky.

2. Přidáme mouku, prášek do pečiva a všechny ořechy, následně těsto dáme do formy vyložené pečicím papírem.

Do sněhu přimícháme ořechy.
Zdroj: Pasiune & Savoare, Do sněhu přimícháme ořechy.

3. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 20 minut.

4. Želatinu na čokoládovou náplň smícháme s vodou a necháme odležet, čokoládu rozmícháme v 200 ml horké smetany do které následně přimícháme želatinu a zbytek studené smetany.

Smetanu smícháme s čokoládou.
Zdroj: Pasiune & Savoare, Smetanu smícháme s čokoládou.

5. Upečený korpus potřeme vanilkovým sirupem a nalejeme na něj čokoládový krém a dáme na 20 minut do mrazáku.

Můžeme odříznout tenkou část povrchu korpusu.
Zdroj: Pasiune & Savoare, Můžeme odříznout tenkou část povrchu korpusu.

6. Želatinu na vanilkovou náplň smícháme s vodou a necháme odležet, žloutky utřeme s cukrem.

7. Přimícháme horké mléko a za stálého míchání zahříváme dokud směs nezhoustne, přidáme vanilkový extrakt a nakonec želatinu a smetanu.

8. Celou vanilkovou směs propasírujeme přes sítko aby v něm nebyly hrudky a nalejeme na čokoládovou náplň.

Směs propasírujeme skrze síto.
Zdroj: Pasiune & Savoare, Směs propasírujeme skrze síto.

9. Želatinu na polevu smícháme se 4 lžícemi vody a necháme odležet, škrob smícháme s trochou vody.

10. Cukr na polevu zahřejeme v hrnci dokud se z něj neudělá karamel, poté přilejeme vodu a necháme v ní karamel rozpustit.

11. Do karamelové vody přilejeme za stálého míchání smetanu a rozmíchaný škrob.

12. Mícháme dokud směs nezhoustne, do odstátého karamelu přidáme želatinu.

13. Hotovou polevou polejeme vanilkovou náplň a celé necháme ztuhnout.

Třívrstvé řezy.
Zdroj: Pasiune & Savoare, Třívrstvé řezy.

Tipy, které vám pomohou

Vrstvy: Dejte si na čas při nanášení každé vrstvy, aby se nesmíchaly a zachovaly svůj hladký vzhled.

Chlazení: Důkladné chlazení mezi vrstvami pomůže udržet dezert kompaktní.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest