Tvarohová bublanina je koláč, který dokáže připomenout bezstarostné dětství a vůni domácí kuchyně. Když se k ní přidají kompotované mandarinky a maliny, vznikne kombinace sladkosti, jemné kyselosti a úžasně vláčné textury, která zaručeně potěší každého. Tento recept je navíc jednoduchý na přípravu, takže si ho můžete připravit i tehdy, když nemáte příliš času na složité pečení.

Bublaniny jsou oblíbené právě díky své univerzálnosti. Lze je obohatit sezónním ovocem, nebo sáhnout po kompotovaném, které je skvělé v zimních měsících. Tvaroh pak dodává těstu nejen vláčnost, ale i mírně osvěžující chuť, která spolu s mandarinkami a malinami tvoří dokonalou harmonii.

Recept na tvarohovou bublaninu s kompotovaným ovocem

Ingredience pro přípravu

  • 300 g polohrubé mouky
  • prášek do pečiva
  • 200 g moučkového cukru
  • 4 vejce
  • 100 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • trochu citronové šťávy
  • trochu rumu dle chuti

Tvarohový krém:

  • tvaroh v kostce
  • cukr dle chuti
  • 1 vejce
  • 1/2 vanilkového pudinku
  • trochu mléka
  • kompotované ovoce

Postup přípravy

1. Nejdříve si do mísy dáme bílky a špetku soli. Vyšleháme tuhý sníh.

2. Do jiné mísy dáme žloutky, cukr a vyšleháme světlou pěnou, ke které v průběhu šlehání přidáváme olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

3. Nyní do této žloutkové směsi ručně zapracujeme bílkový sníh. Můžeme přidat citronovou šťávu a rum dle chuti.

4. Plech si vyložíme pečícím papírem a těsto do něj vylejeme a zarovnáme.

5. Na povrch těsta vyskládáme kompotované ovoce, můžeme mírně zatlačit.

6. Tvaroh promícháme s cukrem dle chuti, vejcem, pudinkovým práškem a trochou mléka.

7. Tvarohovou směsí naplníme cukrářský sáček a do volného prostoru mezi ovoce tvoříme tvarohové hvězdičky.

Těsto s ovocem ozdobíme tvarohovou směsí.
Těsto s ovocem ozdobíme tvarohovou směsí.

5. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme dokud nám nevyjde test párátkem.

6. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.

Tvarohová bublanina s kompotovaným ovocem.
Tvarohová bublanina s kompotovaným ovocem.

Tip na závěr

Recept navíc nabízí spoustu prostoru pro experimentování. Pokud nemáte mandarinky, vyzkoušejte broskve, hrušky nebo jiné oblíbené ovoce. Maliny lze nahradit borůvkami nebo ostružinami, podle sezóny. Ať už koláč připravíte pro rodinnou oslavu, víkendový relax, nebo jen tak, abyste si osladili den, vždy se stane oblíbenou pochoutkou, ke které se budete rádi vracet.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest