Určitě všichni znáte oblíbený tvarohový krémovník, který se skládá z tmavého korpusu, tvarohového krému a bílkové pěny navrchu. Tak tento je velice podobný, akorát ingredience na jeho přípravu jsou trochu jiné a proto chutná i vypadá ve výsledku jinak.

Tvarohové moučníky celkově patří mezi oblíbené dezerty, protože jsou lehčí než máslové krémy, osvěžující díky tvarohu a případnému ovoci, a jsou variabilní, co je právě tento případ dezertu, dají se připravit z různou příchutí, s různým ovocem a podobně. No a právě základem tohoto receptu byl původní recept na tvarohový krémovník.

Recept na tvarohový krémovník trochu jinka

Ingredience potřebné přípravu tvarožníku s jahodovou příchutí a zakysanou smetanou

Těsto

  • 220 g polohrubé mouky
  • 170 g másla
  • 120 g moučkového cukru
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • plech 32×22 cm

Náplň

  • 500 ml mléka
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 150 g moučkového cukru
  • 2 balíčky jahodového pudinku v prášku
  • 150 ml oleje
  • 1 vejce
  • 3 žloutky
  • 2 vanilkové cukry
  • 2 zakysané smetany + cukr dle potřeby

Postup přípravy krémových řezů

1. Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, které vyválíme na plech a vytáhneme okraje cca 2 cm.

Těsto vyválíme na plech a vytáhneme po stranách 2 cm.
Foto: Ccooky.cz, Těsto vyválíme na plech a vytáhneme po stranách 2 cm.

2. Suroviny pro náplň rozmixujeme v mixéru a nalijeme na těsto.

3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut. Vychladíme.

4. Na vychlazený koláč natřeme zakysanou smetanu, případně smíchanou s moučkovým cukrem, ale dle potřeby.

Tipy

Na nedopečený koláč asi 10 minut před koncem pečení je možné místo zakysané smetany nanést tuhý sníh z bílků a dopečení při nízké teplotě.

Obrázek receptu na nektarinkový dort.

Nektarinkový dort s tvarohovým krémem

Obrázek receptu na Tvarohový krémeš Nebe v puse

Tvarohový krémeš Nebe v puse – luxusní tvarohový krémovník na způsob dezertu Slzy Anděla

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest