Připravit originální nedělní pohoštění se někdy může zdát jako opravdový oříšek. Přesto pro vás máme jedinečný recept, který potěší nejen výslednou chutí, ale zaujme i na pohled. A jak se říká, jíme i očima.
Máme rádi hrníčkové recepty a tento je právě jedním z nich. Chutné dezerty nemusí být nutně složité, i za pomoci hrníčku si můžeme připravit dezert, který zaujme hned na pohled. Dvoubarevná buchta je hotová během hodiny, její chuť je ale velmi překvapující.
Recept na Dvoubarevnou buchtu
Potřebné vybavení
- Hrníček
- Forma na pečení
- 3 Misky
Suroviny
- 1 hrneček krupicové kaše
- 1 hrneček cukru krystalu
- 2 hrnečky kefíru
- 0,5 hrnečku slunečnicového oleje
- 1 hrneček hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce hladké mouky
Postup
- Do misky nejprve nasypeme všechny sypké suroviny (krupice, mouka, cukr, prášek do pečiva) a promícháme je.
- Hotovou směs zalijeme olejem a kefírem.
- Vše pořádně promícháme.
- Vzniklé těsto rozdělíme na dvě poloviny.
- Do jedné přidáme 2 lžíce kakaa, do druhé stejné množství hladké mouky.
- Obě směsi promícháme.
- Připravíme si formu na pečení, do které na střídavě přidáme několik lžic světlého a několik lžic tmavého těsta.
- Obě těsta můžeme pomocí špejle ještě propojit v zajímavý obrazec.
- Připravený pokrm pečeme 40 minut v troubě, kterou jsme si předehřáli na 180 stupňů.
- Po vychladnutí podáváme.
Poznámky
- Před samotným podáváním můžeme dozdobit moučkovým cukrem nebo čokoládovou polevou.