5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Tento recept na domácí Caesar dresink je extrémně jednoduchý na přípravu. S pouhou hrstkou ingrediencí můžete vytvořit krémový dresink Caesar, který je mnohem lepší než jakákoli verze z obchodu nebo restaurace. A víte co? Neobsahuje žádná syrová vejce a ančovičky jsou volitelné.

K Caesar salátu jsme v receptu připravovali pouze jednoduchý Caesar dresink, který je možné nahradit tímto hutnějším, krémovějším. Vejce a ančovičky jsou volitelné – do pravého Caesar salátu patří, my jsme je ovšem tentokrát nepoužili 🙂

Proč si tento recept na dresink zamilujete

  • Jen jedna mísa – místo používání mixéru, kuchyňského robota nebo ponorného mixéru, které často způsobují nepořádek lze tento dresink snadno připravit v jedné míse pouze s pomocí metličky.
  • Snadná příprava – dresink dělám často pro své děti (které ho milují!), protože je velmi snadný na přípravu (jen odměřit, nalít a zamíchat) a nevytváří žádný zbytečný nepořádek.
  • Dlouhá trvanlivost – v případě, že nepoužijete syrové vaječné žloutky a ančovičky, stejně jako my, prodloužíte si dobu trvanlivosti, kdy zůstává dresink čerstvý.

Mohlo by Vás zajímat:
– recept na pravý Caesar salát

Zdroj: natashaskitchen, Krémový Domácí Caesar dresink

Recept na krémový, domácí Caesar dresink

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 20 minut
Celkový čas 20 minut
Porcí 12 porcí
Kalorie 164

Potřebné vybavení

  • Miska
  • metlička

Suroviny

  • 1/2 šálku majonézy
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • 2 stroužky česneku (nastrouhané nebo prolisované)
  • 3 lžíce čerstvé citronové šťávy (z 1 velkého citronu)
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1/2 šálku extra lehkého olivového oleje (ne extra panenského)
  • 1/2 šálku čerstvě nastrouhaného parmazánu

Postup 

Smíchejte Ingredience

  • Ve větší misce smíchejte majonézu, dijonskou hořčici, worcesterskou omáčku, nastrouhaný česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte.
    Domácí Caesar dresink

    Zdroj: natashaskitchen, Krémový Domácí Caesar dresink

Dobře promíchejte

  • Za intenzivního šlehání metličkou pomalu přilévejte olivový olej. Pokračujte ve šlehání, dokud se olej dobře nezapracuje a dresink nezíská krémovou konzistenci. Nakonec přidejte nastrouhaný parmazán a promíchejte.
    Domácí Caesar dresink

    Zdroj: natashaskitchen, Krémový Domácí Caesar dresink

Uchovávání dresinku

  • Ideálně dresink uchovávejte v uzavřené nádobě, přikryjte víčkem a chlaďte, dokud nebude připraven k použití.
Uložit do Mé kuchařky
Kalorie: 164kcal
Chod: Dressing, Příloha
Kuchyně: Americká, Česká, Francouzská
Klíčové slovo: ančovičky, Caesar dresing, dip, dresink, olivový olej, parmezán

Výživové hodnoty

Kalorie: 164kcal | Sacharidy: 1g | Bílkoviny: 1g | Tuk: 17g


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest