Královna mezi nepečeními dezerty a dorty, i tak by jsme mohli nazvat ledovou horu. Vypadá jako sněhovými závěji zavátý vršek a uvnitř ukrývá různé poklady, které objevíme teprve po zakousnutí. Nejlepší na tom je, že dezert nepotřebuje troubu, pouze čas a chlad, aby se vrstvy krásně spojily. No a ještě trochu vaření.

Tento dezert si naše svoje místo v mnoha domácnostech, protože v sobě spojuje nenáročnost, efekt a radost z překvapení. Je to zákusek, kterým ohromíte všechny kolem bez toho aby jste strávili hodiny u trouby. Nepeče se a přesto působí slavnostně. Oblíbený je hlavně pro svoji texturu a překvapivý efekt po rozkrojení, pro svoji přirozenou sladkost a hlavně tu přípravu bez pečení. Tak si jej pojďme zkusit sestavit.

Recept na unikátní dezert bez pečení – ledová hora

Ingredience potřebné na přípravu Vynikající ledové hory

  • 1 balíček kakaových sušenek
  • 2 balíčky kulatých sušenek
  • 3 sklenice mléka
  • 3/4 sklenice krystalového cukru
  • 2 balíčky vanilkového pudinku v prášku
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce pšeničné mouky
  • 200 g másla

Poleva

  • 200 g másla
  • 1/2 šálku vody
  • 1/2 šálky cukru krystal
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 šálky a 1 lžíce sušeného mléka

Postup přípravy nepečeného dortu ledová hora

1. Do mísy nalijeme 3/4 sklenice mléka a celou dávku cukru, přidáme žloutky a mouku s pudinky v prášku. Směs vyšleháme šlehačem do pěny.

2. Do většího kastrolu nalijeme zbytek mléka a na ohni za stálého míchání vlijeme připravenou vyšlehanou směs. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Odstavíme z ohně a necháme vychladit.

3. V misce vyšleháme změklé máslo a postupně po lžících přidáváme vychladlou pudinkovou směs. Šleháme, dokud se ingredience nespojí do jednolitého krému.

4. Do hlubokého plechu vystlaného pečícím papírem po celém jeho vnitřním objemu si na dno plechu vedle sebe vyskládáme kakaové sušenky.

5. Na sušenky navrstvíme polovinu připraveného krému, na který znovu poklademe vrstvu kakaových sušenek a druhou polovinu krému.

Recept na Nepečený jahodovo-tvarohový želé dort

Téměř zapomenutý nepečený jahodovo – tvarohový dort

 Vrstvíme sušenky, krém, sušenky, krém.
Zdroj: Przepisy Joli, Vrstvíme sušenky, krém, sušenky, krém.
Navrch dortu poklademe vertikálně kulaté sušenky.
Zdroj: Przepisy Joli, Navrch dortu poklademe vertikálně kulaté sušenky.

6. Na krém poklademe vertikálně kulaté sušenky a dort dáme chladit do lednice.

7. Zatím si připravíme polevu. V kastrolu rozpustíme máslo s vodou a cukrem a vylijeme do misky, necháme mírně vychladnout. Přidáme 2 sklenky sušeného mléka a šlehačem vyšleháme do hladka.

8. Vyšlehanou směs rozdělíme rovnoměrně do 2 misek a do jedné misky přidáme ještě lžíci sušeného mléka a do druhé lžíci kakaa. Obě směsi ještě šlehačem prošleháme.

9. Na vychladlý dort z lednice střídavé lžící poléváme světlo i tmavou polevu. Poté uložíme minimálně na 2 hodiny chladit do lednice.

Nejlepší nepečený tvarohový dort s ovocem

Nepečený tvarohový dezert s ovocem a cukrářskými piškoty – rychlý recept na něco sladkého

Vychlazený dort polijeme střídavě světlou a tmavou polevou.
Zdroj: Przepisy Joli, Vychlazený dort polijeme střídavě světlou a tmavou polevou.

Kontrast světlé a tmavé polevy se sušenkami je skvělý, tak si to užijte. Dobrou chuť!

Obrázek receptu na Vaflový sen - nepečený zákusek z vaflí

Vaflový sen: Originální nepečený zákusek z vaflí a jahodového kompotu

Obrázek receptu na Sladký nepečený šlehačkový dezert – rychlou pochoutku pro nečekané návštěvy

Sladký nepečený šlehačkový dezert – rychlá pochoutka pro nečekané návštěvy ze 4 ingrediencí

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest