Tyto malé roládky vypadají opravdu skvěle, že? Nejenže jsou krásné na pohled, také doslova lákají k zakousnutí. Na jejich přípravu nepotřebujete ani jedno vajíčko, nepotřebujete mít doma ani troubu, chtějí pouze trochu vaření na začátku. Hlavní roli v tomto receptu hrají višně, třešně nebo jiné chuťově výrazné ovoce, třeba červený rybíz.

Příprava těchto malých rolád chce trochu trpělivost a trochu šikovnosti, výsledek ale stojí za to. Podle mne se některé výsledky pečení mohou přirovnat k uměleckým dílům. Navíc tvorba takovýchto dobrot, není jen o výsledné podobě, ale také o zábavě při jejich přípravě. Zkuste zapojit do chystání této rolády děti nebo vnoučata a uvidíte, že vás to bude bavit všechny!

Recept na nepečené roládky s višněmi: Krásné, chutné a snadné na přípravu

Ingredience na přípravu těsta na rolády

  • 1 litr mléka
  • 2 hrnky kokosu
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 60 g másla
  • 1 kávová lžička vanilkové esence

Ingredience na višňovou/ovocnou náplň

  • mražené třešně anebo jiné chuťově výrazné ovoce
  • 1 polévková lžíce kukuřičnéh škrobu
  • 2 polévková lžíce hladké mouky
  • 1/2 hrnku cukru krystal

Postup přípravy

1. Na plech nasypeme 2 hrnky kokosu a zarovnáme.

Na plech nasypeme kokos
Zdroj: astychefclub, Na plech nasypeme kokos.

2. V kastrolu si rozmícháme mléko, cukr a mouku a přivedeme k varu. Vaříme za stálého míchání, pokud směs není hodně hustá.

3. Do horké směsi přidáme máslo a vanilkovou esenci a řádně rozmícháme. Ještě horkou vylijeme na plech s kokosem.

Na kokos nalijeme horký pudink.
Zdroj: astychefclub, Na kokos nalijeme horký pudink.

4. Necháme ztuhnout v lednici.

5. Mražené višně dáme do kastrolu a vaříme než nám pustí šťávu. Poté přecedíme přes cedník. Potřebujeme 500 ml čisté šťávy.

6. Do šťávy přidáme cukr, škrob a mouku a uvaříme hustý ovocný pudink, který horký nalijeme na vychlazený vanilkový pudink. Zarovnáme a dáme chladit do lednice na 2 hodiny.

Na vychlazený podink nalijeme horký ovocný pudink.
Zdroj: astychefclub, Na vychlazený pudink nalijeme horký ovocný pudink.

7. Dezert nakrájíme na 12 stejných dílů a opatrně za pomoci vařečky nebo jiné kuchyňské pomůcky stočíme do malých roládek. Odložíme do chladu.

Krájíme a stáčíme roládky pomocí vařečky.
Zdroj: astychefclub, Krájíme a stáčíme roládky pomocí vařečky.

Tipy

Místo višní můžete použít maliny, jahody nebo borůvky. Do těsta můžete přidat kapku rumu nebo višňovice pro výraznější chuť.

Obrázek receptu na Dvoubarevnou roládu

Dvoubarevná roláda: Kakaová roláda s krémem z mascarpone a bílé čokolády, zdobená strouhanou hořkou čokoládou

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest