Když se venku oteplí, tak má člověk chuť na osvěžení nejen v podobě nápoje, ale i pokrmu. Tento salát je toho důkazem, ale díky bramborové vložce Vám udělá radost i v chladnější počasí.
Zeleninový salát s křupavými bramborami je kulinářský pokrm, který krásně propojuje čerstvou zeleninu a pečené brambory do křupava. Jeho chuť je vyvážená, ať už si ho dopřáváte jako hlavní jídlo nebo jako přílohu, protože krásně zasytí. Zároveň je krásně provoněný koprem, což milovníci této aromatické bylinky s nasládlou chutí velmi ocení.
Brambory do křupava
Brambory jsou další důležitou ingrediencí tohoto salátu. Je potřeba počítat s trochou času na přípravu, protože je nejprve uvaříme, následně nakrájíme na čtvrtky a po dochucení, pečeme. Výsledek by měl být takový, že budou lehce křupavé a dodají salátu další vjem.
Na přípravu celého salátu budete potřebovat zhruba 15 minut, následně dvacet minut pečení a celkově byste se měli vejít do 40 minut. Níže je celý recept s rozepsanými ingrediencemi a postupem krok za krokem. Napište nám, jak Vám salát chutnal. U nás v rodině je velmi oblíbený.
Pod receptem naleznete i video s postupem.
Recept na Zeleninový salát s bramborami, voňavým koprem a dresinkem
Potřebné vybavení
- Trouba
- Salátová mísa
Suroviny
- 500-700 g vařených brambor
- trochu olivového oleje
- Sůl, pepř, paprika (my použili sůl italské bylinky)
- 1/2 čerstvé salátové okurky
- 1/2 čajové lžičky pepře
- 1 červená cibule
- hrst kopru
Ingredience na salátový dresink
- 4-5 lžic bílého jogurtu
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce hořčice
- 1/2 hrnečku citronové šťávy (vymačkáme z poloviny citrónu)
- sůl a pepř
Postup
- Brambory uvaříme, pak je nakrájíme na čtvrtky a dáme na plech vyložený pečícím papírem
- Pomocí skleničky brambory rozmačkáme
- Rozmačkané brambory přelijeme olejem a okořeníme je solí, pepřem a paprikou
- Pečeme na 180 stupňů asi 20 minut (dokud nebudou křupavé)
- Mezitím si nakrájíme zeleninu na malé kousky
- Všechny suroviny na zálivku smícháme a přidáme zeleninu a kopr
- Jakmile jsou brambory upečené, tak je přidáme do salátu se zálivkou a můžeme si vychutnávat tu zajímavou chuť
- Dobrou chuť.
- Doporučujeme salát podávat s čerstvým pečivem nebo grilovaným masem. Je to ideální salát na letní grilovačky