5 hvězdiček od 2 kuchařů
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Když se venku oteplí, tak má člověk chuť na osvěžení nejen v podobě nápoje, ale i pokrmu. Tento salát je toho důkazem, ale díky bramborové vložce Vám udělá radost i v chladnější počasí.

Zeleninový salát s křupavými bramborami je kulinářský pokrm, který krásně propojuje čerstvou zeleninu a pečené brambory do křupava. Jeho chuť je vyvážená, ať už si ho dopřáváte jako hlavní jídlo nebo jako přílohu, protože krásně zasytí. Zároveň je krásně provoněný koprem, což milovníci této aromatické bylinky s nasládlou chutí velmi ocení.

Brambory do křupava

Brambory jsou další důležitou ingrediencí tohoto salátu. Je potřeba počítat s trochou času na přípravu, protože je nejprve uvaříme, následně nakrájíme na čtvrtky a po dochucení, pečeme. Výsledek by měl být takový, že budou lehce křupavé a dodají salátu další vjem.

Na přípravu celého salátu budete potřebovat zhruba 15 minut, následně dvacet minut pečení a celkově byste se měli vejít do 40 minut. Níže je celý recept s rozepsanými ingrediencemi a postupem krok za krokem. Napište nám, jak Vám salát chutnal. U nás v rodině je velmi oblíbený.
Pod receptem naleznete i video s postupem.

Obrázek: cooky.cz, Zeleninový salát s bramborami, koprem a zálivkou

Recept na Zeleninový salát s bramborami, voňavým koprem a dresinkem

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 2 kuchařů
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 35 minut
Porcí 2 osoby
Upečené brambory hezky křupou a kopr dodává salátu svěží vůni a chuť.

Potřebné vybavení

  • Trouba
  • Salátová mísa

Suroviny

  • 500-700 g vařených brambor
  • trochu olivového oleje
  • Sůl, pepř, paprika (my použili sůl italské bylinky)
  • 1/2 čerstvé salátové okurky
  • 1/2 čajové lžičky pepře
  • 1 červená cibule
  • hrst kopru

Ingredience na salátový dresink

  • 4-5 lžic bílého jogurtu
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce hořčice
  • 1/2 hrnečku citronové šťávy (vymačkáme z poloviny citrónu)
  • sůl a pepř

Postup 

  • Brambory uvaříme, pak je nakrájíme na čtvrtky a dáme na plech vyložený pečícím papírem
  • Pomocí skleničky brambory rozmačkáme
  • Rozmačkané brambory přelijeme olejem a okořeníme je solí, pepřem a paprikou
  • Pečeme na 180 stupňů asi 20 minut (dokud nebudou křupavé)
  • Mezitím si nakrájíme zeleninu na malé kousky
  • Všechny suroviny na zálivku smícháme a přidáme zeleninu a kopr
  • Jakmile jsou brambory upečené, tak je přidáme do salátu se zálivkou a můžeme si vychutnávat tu zajímavou chuť
  • Dobrou chuť.
  • Doporučujeme salát podávat s čerstvým pečivem nebo grilovaným masem. Je to ideální salát na letní grilovačky

Video recept

Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

Jak Vám salát s koprem chutnal?
Jestliže máte vlastní recept, o který byste se rádi podělili, můžete ho vložit ZDE.
  • V salátové zálivce používáme majonézu. Můžete si připravit domácí podle receptu v tomto článku.
Cena: 90 Kč
Chod: Salát
Kuchyně: Řecká
Klíčové slovo: kopr, pečené brambory, salát, zelenina



5 hvězdiček od 2 kuchařů (2 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest