Buchta si svůj název vysloužila díky své neobyčejně jemné, vláčné a šťavnaté chuti. Tento zážitek, když dáme do pusy první sousto, vytváří právě kombinace ananasu a smetanového krému. Když se v časopisech a domácích kuchařkách objevovaly tyto vtipné a dvojsmyslné názvy buchet a řezů, to jsme jako děti nechápaly a zvědavě se vyptávaly, co je to za dobrotu.
Nicméně naše babička i maminka si pokaždé něco vymyslely, aby naši zvědavost uspokojily. A že jsme ty recepty četly, protože jsme pokaždé, hlavně v neděli, když všichni chtěli odpočívat, vždycky otravovaly, aby nám maminka upekla něco dobrého, no a tak jsme se v receptech přehrabovaly a hledaly, co bychom třeba upekly i my samy. A skutečně se nám to někdy i povedlo, vždyť některé recepty byly tak jednoduché a snadné, že jsme s tím třeba vůbec neměly problém. Neříkám, že to byla zrovna tahle buchta, i když taky vůbec náročná není.
Recept na Ananasovou buchtu se smyslným názvem “Orgasmus”
Ingredience potřebné na přípravu ananasové buchty
Suroviny na těsto
- 1 ananasový kompot
- 2 vejce
- 1 hrnek cukru
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek hladkých ořechů
- 1 prášek do pečiva
- voda
Z čeho udělat krém
- 2 pomazánková másla
- 1,5 lžíce cukru
- 1 vanilkový pudink v prášku
- 200 ml mléka
- čokoláda na zdobení
Postup přípravy ananasového orgasmu
1. Ananasový kompot se šťávou rozmixujeme v mixéru, přelijeme do misky a přidáme vajíčka.
2. Přisypeme cukr, obě mouky, ořechy a prášek do pečiva, přilijeme trochu vody a rozmícháme.
3. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 15 minut. Necháme vychladnou a připravíme si krém.
4. Do misky dáme 2 pomazánková másla, z mléka, cukru a pudinku v prášku si uvaříme hustý pudink, který vychladíme.
5. Vychladlý pudink přidáme k pomazánkovým máslům a vyšleháme hladký krém.
6. Krém rozetřeme na vychladlou buchtu a pocákáme rozpuštěnou čokoládou.


Z části ananasu si nechte pár kousků na ozdobu. Trochu šťávy si můžete nechat na pokapání korpusu kvůli vláčnosti. Pro lehčí variantu můžete použít místo másla zakysanou smetanu, varianta se smetanou je lehčí, ta máslová zase slavnostnější.
Havajský řez s marmeládou a bílou čokoládou: exotická pochoutka
Šťavnatá tropická ananasová roláda plná lahodného krému
pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, zdroj a fotky se souhlasem Kouzlíme v kuchyni: magicinthekitchen1