Když se ráno nechce vstávat, banánové lívance jsou tím pravým důvodem vylézt z postele. Jsou krásně nadýchané, voní po ovoci a jsou hotové za pár minut. Ještě dnes cítím jejich vůni, jak nás táhla z postele, když nám je ráno maminka připravovala, dříve než jsme vyrazili na autobus do školy. A že to bylo brzy ráno, protože jsme do školy jak na základní, tak později na střední dojížděly.
Naše máma byla prostě obětavá, do práce chodila později a blíž, ale já se ségrou a náš otec jsme ráno odjížděly prvním autobusem v 6 hodin a před tím jsme každé ráno měli hotové snídaně a svačinu sebou. Zkuste teplé lívance udělat dnes svým dětem, zda jej taky vytáhnou z postele a bude se jejim lépe vstávat, když na ně bude na stole čekat teplá voňavá snídaně.
Recept na banánové lívance nejen ke snídani
Ingredience potřebné. na přípravu 10 ks sladkých, měkoučkých a zdravějších lívanců
- 1 větší zralý banán
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- 3/4 hrnku mléka
- skořice (volitelné)
- trochu oleje na smažení
Postup jak se připravují banánové lívance

1. Banán rozmačkáme v misce vidličkou na kaši.
2. Přidáme vejce, mléko, promícháme a vmícháme mouku s práškem do pečiva a případnou skořicí.
3. Na rozehřáté pánvi s trochou tuku nebo na lívanečníku smažíme z obou stran malé lívance dozlatova z každé strany 1-2 minuty.

Servírování
Lívance podáváme s jogurtem, čerstvým ovocem a medem. Skvělé jsou taky s oříškovým máslem a plátky banánu, nebo se zakysanou smetanou a lžící marmelády. Výborné jsou i jen tak trochu polité javorovým sirupem.
Šlehačkové lívanečky nekynuté se zakysanou smetanou