Vcelku rychlá a jednoduchá buchta, z obou stran obložená jemnými pláty těsta a bohatě vyplněná svěžím citrónovo pudinkovým krémem. Nemusíte v kuchyni trávit hodiny svého času, abyste upekli něco chutného ke kávě nebo jako odpolední svačinku.
Tento krémový moučník s citrónovým nádechem máte přibližně za hodinu hotový a neuděláte si v kuchyni ani příliš velký nepořádek, protože se peče vcelku i s krémem. K pohodlné přípravě vám bude stačit ruční mixér, mísa na smíchání surovin a plech na pečení. Množství citrónové kůry doporučujeme dle vlastní chuti.
Recept na citrónovou buchtu s jemným pudinkovým krémem
Potřebné vybavení
- 1 Plech na pečení
- 1 Mísa
- ruční mixér
Suroviny
Ingredience na korpus
- 530 g Mouky
- 230 g Másla
- 150 g Moučkového cukru
- 2 ks Vejce
- 1 ks Prášku do pečiva
- 150 g Zakysané smetany
- Špetka soli
- Nastrouhaná kůra z půlky citrónu
Ingredience na krém
- 700 ml Mléka
- 3 ks Sáčky vanilkového pudingu
- 200 g Cukru
- 650 g 25% Smetany
- Nastrouhaná kůra z půlky citrónu
- Šťáva vymačkaná z půlky citrónu
Ingredience na pomazání
- 1 ks Vejce
- Moučkový cukr
Postup
- Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, sůl, moučkový cukr a vše ručně promícháme.
- Doprostřed uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce, nalijeme smetanu a přidáme citrónovou kůru s máslem.
- Vypracujeme nelepivé těsto, můžeme přidat mouku v případě potřeby.
- Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme na 30 minut do lednice.
- Uvaříme si puding dle receptu na obalu standardním postupem.
- Do mísy přelijeme puding a přidáme citrónovou kůru a šťávu a smetanu na krém.
- Vše můžeme promíchat ručním mixérem.
- Těsto vyndáme z lednice a rozdělíme na 2 stejně velké části.
- Dáme si předehřát troubu na 180 stupňů Celsia.
- Plech si vyložíme pečícím papírem a položíme na něj první vyválený plát těsta,
- Krém rovnoměrně rozetřeme na první položený plát a poté opatrně položíme druhý vyválený plát těsta.
- Povrch propícháme vidličkou.
- Vršek potřeme rozšlehaným vejcem.
- Pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut do mírného zhnědnutí na povrchu.
- Vyndáme z trouby a necháme zchladnout.
- Nakonec posypeme moučkovým cukrem.
- Krájíme až buchta kompletně zchladne.