5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Vcelku rychlá a jednoduchá buchta, z obou stran obložená jemnými pláty těsta a bohatě vyplněná svěžím citrónovo pudinkovým krémem. Nemusíte v kuchyni trávit hodiny svého času, abyste upekli něco chutného ke kávě nebo jako odpolední svačinku.

Tento krémový moučník s citrónovým nádechem máte přibližně za hodinu hotový a neuděláte si v kuchyni ani příliš velký nepořádek, protože se peče vcelku i s krémem. K pohodlné přípravě vám bude stačit ruční mixér, mísa na smíchání surovin a plech na pečení. Množství citrónové kůry doporučujeme dle vlastní chuti.

Zdroj obrázku: depositphotos, Recept na chutnou citrónovou buchtu s krémem.

Recept na citrónovou buchtu s jemným pudinkovým krémem

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 50 minut
Těsto necháme odpočinout v lednici 30 minut
Celkový čas 1 hodina 35 minut
Pečeme citrónový moučník s lahodným pudinkovým krémem – příprava 15 minut, odpočívání těsta 30 minut, délka pečení 50 minut

Potřebné vybavení

  • 1 Plech na pečení
  • 1 Mísa
  • ruční mixér

Suroviny

Ingredience na korpus

  • 530 g Mouky
  • 230 g Másla
  • 150 g Moučkového cukru
  • 2 ks Vejce
  • 1 ks Prášku do pečiva
  • 150 g Zakysané smetany
  • Špetka soli
  • Nastrouhaná kůra z půlky citrónu

Ingredience na krém

  • 700 ml Mléka
  • 3 ks Sáčky vanilkového pudingu
  • 200 g Cukru
  • 650 g 25% Smetany
  • Nastrouhaná kůra z půlky citrónu
  • Šťáva vymačkaná z půlky citrónu

Ingredience na pomazání

  • 1 ks Vejce
  • Moučkový cukr

Postup 

  • Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, sůl, moučkový cukr a vše ručně promícháme.
  • Doprostřed uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce, nalijeme smetanu a přidáme citrónovou kůru s máslem.
  • Vypracujeme nelepivé těsto, můžeme přidat mouku v případě potřeby.
  • Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme na 30 minut do lednice.
  • Uvaříme si puding dle receptu na obalu standardním postupem.
  • Do mísy přelijeme puding a přidáme citrónovou kůru a šťávu a smetanu na krém.
  • Vše můžeme promíchat ručním mixérem.
  • Těsto vyndáme z lednice a rozdělíme na 2 stejně velké části.
  • Dáme si předehřát troubu na 180 stupňů Celsia.
  • Plech si vyložíme pečícím papírem a položíme na něj první vyválený plát těsta,
  • Krém rovnoměrně rozetřeme na první položený plát a poté opatrně položíme druhý vyválený plát těsta.
  • Povrch propícháme vidličkou.
  • Vršek potřeme rozšlehaným vejcem.
  • Pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut do mírného zhnědnutí na povrchu.
  • Vyndáme z trouby a necháme zchladnout.
  • Nakonec posypeme moučkovým cukrem.
  • Krájíme až buchta kompletně zchladne.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Dezert, Pečení, Sladké
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: buchta, citrón, koláč


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest