Jestli máte rádi tipy a triky, tak u tohoto dezertu je to opravdu výjimečný trik. Peče se ze dvou barev těst, ale skládá se jednoduše a po zdobení vypadá tak, že málo koho napadne, jak je vyroben.

Dort je vizuálně atraktivní a zábavný na přípravu tak, že kombinuje dvě barvy těsta a chutě, které vyniknou díky jemnému krému a ozdobnému efektu “chlupů” vytvořených z drobků těsta. Uvidíte sami. že tento dezert určitě potěší nejen děti, ale i dospělé svou chutí. Doporučuji na dětské oslavy, úspěch zaručený!

Recept na dvoubarevný dort s efektem “chlupů”: Snadný a efektní dezert

Ingredience na přípravu světlého korpusu

  • 6 vajec
  • špetka soli
  • 200 g cukru
  • 200 g mouky
  • 1 KL prášku do pečiva

Ingredience na přípravu tmavého korpusu

  • 6 vajec
  • špetka soli
  • 200 g cukru
  • 200 g mouky
  • 1 KL prášku do pečiva
  • 50 g kakaa
  • mléko na vlhčení korpusů

Ingredience na přípravu krému

  • 400 g smetany na šlehání
  • 100 g moučkového cukru
  • 400 g kondenzovaného mléka

1. Bílky si oddělíme od žloutků a vyšleháme hustý sníh, postupně přidáme sůl a cukr. Poté za stálého šlehání přidáme postupně žloutky. Nakonec zamícháme prosetou mouku s práškem do pečiva.

2. Těsto vlijeme do formy 22×22 cm vystlané pečícím papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů 35 minut. Po upečení vyklopíme a necháme vychladit.

3. Bílky si oddělíme od žloutků a vyšleháme hustý sníh, postupně přidáme sůl a cukr. Poté za stálého šlehání přidáme postupně žloutky. Nakonec zamícháme prosetou mouku s práškem do pečiva a kakao.

4. Těsto vlijeme do formy 22×22 cm vystlané pečícím papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů 35 minut. Po upečení vyklopíme a necháme vychladit.

5. Zatím si připravíme krém. Smetanu vyšleháme za postupného přidání cukru na hustou šlehačku. Postupně přidáme kondenzované mléko a vyšleháme hustý hladký krém.

6. Vychladnuté korpusy podélně rozřízneme a z rozříznutých částí vezmeme drobky na pozdější zdobení do dvou misek – světlé i tmavé.

Korpusy rozřízneme podélně dlouhým nožem na dva platy.
Zdroj: AZIZAGOTOVIT, Korpusy rozřízneme podélně dlouhým nožem na dva platy.
Pozbíráme drobky z rozříznutých stran korpusů.
Původ: AZIZAGOTOVIT, Pozbíráme drobky z rozříznutých stran korpusů.

7. Korpusy plníme krémem na střídačku, začneme světlým a zakončíme tmavým. Celý dezert – strany i vrch potřeme krémem. Vrchní plat si nařízneme do tvaru kytky.

třídavě naplníme a celý dezert potřeme krémem, naznačíme kytku.
Zdroj: AZIZAGOTOVIT, Střídavě naplníme a celý dezert potřeme krémem, naznačíme kytku.

8. Zdobíme drobky z korpusů na střídačku, tím vytvoříme efekt kytky. Necháme odpočívat v lednici do druhého dne a krájíme do tvaru kytky, jak jsme to naznačili i nazdobili.

Zdobíme drobky z korpusů do tvaru kytky.
Původ: AZIZAGOTOVIT, Zdobíme drobky z korpusů do tvaru kytky.

Tipy

Pokud chcete dezert více osvěžit, přidejte mezi testo a krém vrstvu malinového nebo rybízového džemu. Pro slavnostní vzhled můžete kytky ozdobit kandovaným ovocem nebo cukrářskými barevnými perlami.

Obrázek receptu na Rychlou pudinkovou dcoubarevnou buchtu,na které si pochutnáte

Rychlá dvoubarevná pudinková buchta se zakysanou smetanou

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest