Máte chuť na něco slaného, křupavého a zároveň jednoduchého a lahodného? Pokud ano, máme pro vás recept, který si zamilujete a tím je Slaný Cibulový koláč z listového těsta s anglickou slaninou. Tento koláč je ideální nejen jako rychlá večeře, ale také jako skvělé pohoštění pro návštěvy nebo rodinné oslavy. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek je famózní. Pojďme se ponořit do tohoto receptu a naučme se, jak tento koláč připravit!

Cibule a anglická slanina jsou základními ingrediencemi, které dodají koláči identickou chuť a vůni. Cibule se při restování krásně zkaramelizuje a slanina dodá pokrmu kouřovou chuť. K tomu přidáme jemné a nadýchané listové těsto, které se při pečení nádherně rozplývá na jazyku, a smetanovo-vaječnou směs se sýrem, která nás nasytí.

Pojďme tedy na přípravu tohoto receptu. TIP: Připojte se do naší facebookové skupiny s inspiracemi na nejlepší slané recepty roku.

Recept na Cibulový koláč z listového těsta s anglickou slaninou

Uvedené množství je na 6 porcí. Délka přípravy 30 minut, délka pečení 30 minut.

Recept na rychlý slaný koláč Cibulák
Cibulák – slaný koláč z cibule a anglické slaniny

Potřebné suroviny

  • 1 rozválené listové těsto
  • 5 větších cibulí (nakrájené na kolečka)
  • 200 g anglické slaniny (kdo má rád hodně masa, může dát víc a přidat i jinou uzeninu)
  • 2 vejce
  • 200 ml smetany na šlehání
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžíce oleje
  • Niva – volitelně

Postup

Recept na rychlý slaný koláč Cibulák
Cibulák – slaný koláč z cibule a anglické slaniny

1. V hrnci si rozehřejeme olej a dáme na ni cibuli, kterou pomalu restujeme, ideálně pod pokličkou, aby rychleji změkla. Mezitím si nakrájíme slaninu na kostičky a přidáme ji spolu s kmínem do hrnce s cibulí. Restujeme na mírném ohni, za občasného míchání, dokud cibule nebude měkká, tento proces trvá cca 10 minut.

2. V hrnečku si rozmícháme vajíčka se smetanou. Rozvineme si do pečící formy listové těsto a hotovou směs z cibule a slaniny vsypeme na listové těsto.

Recept na rychlý slaný koláč Cibulák
Cibulák – slaný koláč z cibule a anglické slaniny

3. Nyní vše zalijeme rozšlehaným vejcem a smetanou. Volitelně můžeme přidat také na horní vrstvu nivu.

4. Dáme péct koláč o předehřáté trouby na 180 stupňů na dobu 30-40 minut. Jakmile bude vršek zlatavý vyndáme koláč z trouby.

Dobrou chuť.

Nejlepší recept roku


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest