Den bílé čokolády, který se slaví dne 22. září, je chvílí sladkého potěšení a příjemných vzpomínek. Bílá čokoláda se liší od hořké čokolády svou krémovou chutí. Bílá čokoláda se poprvé vyrobila ve Švýcarsku ve 20. století.
Bílá čokoláda se vyrábí z kakaového másla, mléka, cukru a dalších přidaných ingrediencí. Tato čokoláda neobsahuje žádné kakao jako její tmavší protějšky.
Bílá čokoláda je dokonalá sama o sobě, ale také se skvěle hodí jako ingredience do různých dezertů. Pečení s bílou čokoládou je pro vždy zábavou, ať už přidáváme kousky do sušenek nebo připravujeme krém na dort.
Den bílé čokolády je příležitostí sdílet tuto sladkou radost s ostatními. Zajděte si společně do nějaké čokoládovny a vychutnejte si bílou čokoládu v její nejčistší formě. Nebo si doma s námi něco upečte.
Pokud máte nějaký zajímavý recept, kde použijeme bílou čokoládu, podělte se prosím o něj s námi.
Našich 5 nejoblíbenějších receptů s bílou čokoládou:
– Krémový a křehký domácí Raffaello dort
– Nepečený dort s tvarohovou náplní a jahodami
– Dezert Klementinky: Osvěžující citrusová pochoutka
– Vanilkové sušenky máčené v bílé čokoládě
– Matcha cookies s bílou čokoládou
Další recepty, kde využijete bílou čokoládu naleznete ZDE.