5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Milovníci Matcha! Tento recept je přesně pro Vás. A vy, co ještě Matchu neznáte, nebojte si ji vyzkoušet s naším receptem na Matcha Cookies. Velmi Vás překvapí její zajímavá chuť.?

Tyto zářivě zelené Matcha sušenky s bílou čokoládou jsou dokonale křupavé zvenčí a měkké a mazlavé uvnitř. Navíc jsou plné chuti lahodného másla a japonského prášku Matcha.
Upřímně u nás doma se vyzkoušeli především jako experiment a od té doby už je pečeme pravidelně, zamilovali jsme se do nich.

Víte co je Matcha?

Matcha je speciální druh jemně mletého prášku zeleného čaje, který pochází z Japonska. Matcha je známá pro svou výraznou zelenou barvu a pro své zdravotní benefity, vyrábí se z mladých lístků čajovníku čínského. Tento čaj je bohatý na antioxidanty, vitamín A, železo a další živiny, které přispívají k celkovému zdraví.

Tak teď si pojďme upéct tyto krásně zelené sušenky. Čas na přípravu 15 minut, pečení 11 minut. A ještě rada na závěr – raději si jich udělejte více, protože jsou tak dobré, že se po nich jen zapráší. Jsou naprosto skvělé…

Obrázek: cooky.cz, Matcha cookies s bílou čokoládou

Recept na Matcha cookies – sušenky

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Pečení 11 minut
Celkový čas 26 minut
Ty nejlepší sušenky s bílou čokoládou

Potřebné vybavení

  • Trouba

Suroviny

  • 128 g másla (rozpuštěného a vychladlého)
  • 50 g cukru
  • 150 g třtinového cukru
  • 1 lžička vanilkové esence
  • 1 ks vejce pokojové teploty
  • 1 lžíce mléka
  • 200 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 a 1/2 lžíce matcha prášku
  • 100 g bílé čokolády

Postup 

  • Smícháme ve větší míse všechny mokré ingredience (máslo, mléko vanilkovou esenci), vše promícháme
  • Následně přidáme oba druhy cukru a vyšleháme, dokud se vše nespojí
  • Přidáme vejce a opět promícháme
  • Dodáme zbytek suchých ingrediencí – mouku, prášek matcha, sůl a jedlou sodu
  • Vše důkladně promícháme dokud se ingredience nespojí
  • Poslední krok – vmícháme bílou čokoládu
  • Promícháme a pokud by těsto bylo příliš lepkavé, díky nedostatečně vychlazenému máslu, dejte těsto na chvíli vychladit do lednice
  • Jakmile máslo v těstu stuhne můžeme přejít ke tvarování sušenek
  • Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C
  • Vytvarujeme si z těsta stejné koule, které přendáme na plech vyložený pečícím papírem
  • Máme na paměti, že koule se “rozpustí” proto dodržujeme mezi koulemi větší rozestupy, aby se sušenky nespojily dohromady
  • Takto připravený plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme po dobu 10-11 minut, dokud nejsou okraje zlatavě hnědé
  • Déle sušenky v troubě nenecháváme, aby byl střed sušenky krásně vláčný
  • Pokud necháme sušenky v troubě déle, pak budou vysušené. Sušenky necháme vychladnout na plechu. Můžeme konzumovat ještě vlažné
  • Sušenky si vychutnáte s kávou, mlékem či matcha čajem.
    Nechte si chutnat

Video recept

Uložit do Mé kuchařky
Cena: 130 Kč
Chod: Dezert, Pečení, Sladké
Kuchyně: Americká, Japonská
Klíčové slovo: bílá čokoláda, cookies, matcha, sušenky


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest