Hledáte skvělý dezert pro dny, kdy se nechcete zdržovat pečením v troubě? Dnešní nepečený hedvábný banánový pudink ve skle chutná báječně díky sušenkám, banánům a hromadě šlehačky, zamilují si jej nejen všechny děti, ale i dospělí. Díky vrstvám banánů, pudinku a vanilkových sušenek, které jsou ve skleničce krásně viditelné, vypadá opravdu skvěle.
Pro ten nejchutnější pudink použijte kombinaci plnotučného mléka a slazeného mléka kondenzovaného, pudink dále promíchejte s čerstvou šlehačkou. K výrobě tohoto dezertu použijte zralé banány, ale ne přezrálé – takové mají hezkou barvu a krásně drží tvar. Sušenky použijte jaké máte rádi, můžou být i dětské či cukrářské piškoty. Můžete ho připravit jako velký dort ve skleněné míse nebo pro každého strávníka zvlášť ve skleničkách.
Recept na hedvábný banánový pudinkový zákusek bez pečení
Ingredience na přípravu banánového pudinku ve sklenici
- 3 – 4 zralé, ale stále tuhé banány
- vanilkový pudink v prášku
- 2 hrnky studeného plnotučného mléka
- 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
- 2 hrnky smetany ke šlehání
- 2 lžíce cukru
- 2 lžičky vanilkové esence
- 150 g vanilkových sušenek (můžou být Lotusky anebo cukrářské piškoty)
Postup přípravy banánového dezertu
1. Ve velké míse ručně vyšleháme plnotučné mléko s kondenzovaným mlékem a vanilkovým pudinkem v prášku a necháme ztuhnout v lednici.
2. Ve šlehači vyšleháme ze smetany, 2 lžic cukru a vanilkové esence hustou šlehačku.
3. Banány oloupeme a nakrájíme. na tenká kolečka.
4. Šlehačku smícháme s vychlazenou pudinkovou směsí.

Krémový banánový a jahodový dezert do skla hotový za 5 minut
5. Začneme vrstvit do mísy. Uděláme na dno misky jednu vrstvu ze sušenek, na sušenky navrstvíme pudinkový krém. Na krém navrstvíme sušenky a nakrájené banány a kolmo po stranách misky položíme řadu sušenek. Ve druhé řadě vrstvu banánů a podobně. Máme li cukrářské piškoty, poklademe je kolem obvodu celé skleničky.
6. Přidáme další čtvrtinu pudinku a vrstvení opakujeme do spotřebování surovin.
7. Vyšleháme ještě jeden šálek smetany s 1 lžící cukru a 1 lžičkou vanilkové esence. Šlehačku naneseme na vrch dezertu, neuhlazujeme a ozdobíme drobenkou ze sušenek.
Doporučení a rady
Nejlepší je dezert sestavovat před podáváním, aby sušenky byly křupavé a banány nezhnědly, ale i když připravíme dezert 24 hodin před podáváním a necháme ztuhnout v lednici, bude skvělý, jen nezapomeňte, že sušenky změknou a banány trochu zhnědnou.
