Dokonalá kombinace mascarpone a čerstvých borůvek, které jsou naprostým základním prvkem našeho dezertu. Rolky jsou velmi jednoduché, stačí, aby jste si pohlídali dobu pečení a získáte neuvěřitelnou dobrotu. Ihned po prvním soustu vás rolka přenese do sladkého nebe, odkud nebudete chtít odejít. Celý dezert zvládnete za 25 minut, takže je ideální pro uspokojení náhlého záchvatu po sladkém. Rolky s borůvkami jsou natolik výjimečné, že si je vychutnáte lahodně teplé, nebo studené k ranní kávě.
Nebeský zákusek – základní komponenty
Krémový sýr: Je důležité mít krémový sýr při pokojové teplotě, aby se hladce smíchal s ostatními ingrediencemi.
Vanilkový extrakt: Pro dosažení nejlepší chutě. Pokud místo něj používáte vanilkovou esenci, mějte na paměti, že může mít silnější chuť.
Práškový cukr: Neboli moučkový cukr dodává směsi sladkost. Je třeba dobře smíchat s krémovým sýrem aby nezanechal zrnitou texturu.
Listové těsto: Když používáte koupené těsto, ujistěte se, že je čerstvé. Uchovávejte ho v lednici až do okamžiku, kdy ho budete potřebovat.
Borůvky: Čerstvé borůvky jsou hlavním lákadlem tohoto receptu. Při výběru borůvek volte ty s hladkým povrchem a tmavou, hlubokou modrou barvou.
Recept na borůvkové rolky s mascarpone
Celková délka přípravy 25 minut.
Ingredience potřebné k přípravě
- 100 g mascarpone
- 2,5 lžíce moučkového cukru
- 1 listové těsto
- 1 hrnek borůvek
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Postup přípravy
1. Dáme si předehřát troubu na 190 °C.
2. V míse si smícháme mascarpone, vanilkový extrakt a cukr.
3. Mícháme, dokud nemáme hladkou směs.
4. Rozválené listové těsto nakrájíme na trojúhelníky.
5. Na konec každého trojúhelníku dáme kopeček směsi s mascarpone a posypeme borůvkami.
6. Každý trojúhelník srolujeme směrem ke špičce.
7. Plech si vyložíme pečícím papírem a rozložíme na něj rolky.
8. Pečeme v předehřáté troubě 10 – 13 minut dozlatova.
Listové těsto jako základní polotovar pro pečení
Přemýšleli jste někdy nad tím, co je vlastně listové těsto a zda si ho můžete sami vytvořit doma? Listové těsto se skládá ze dvou částí: Tuková část a vodánek. Tuková část je pouze směs másla a hladké mouky, zato vodánek je směs mouky, tuku, soli, žloutku, octa a vody. Domácí listově těsto si snadno uděláte z vypsaných ingrediencí a můžete díky tomu ušetřit značnou část peněz, obzvláště pokud jste zvyklí kupovat dražší rozválené těsto ze supermarketu.