Margot řezy jsou mým oblíbeným dezertem už od dětství. Název si tato buchta na plech nese díky své hlavní ingredienci, což jsou čokoládové tyčinky Margot. Tento dezert je vyhledávaný pro svou chutnou kombinaci čokolády, kokosu a jemného těsta.

Pár margot zajímavostí úvodem

Zajímavostí je, že Margot tyčinka byla poprvé uvedena na trh v roce 1944 a od té doby si získala věrné fanoušky. Margot řezy přinášejí tuto oblíbenou chuť v podobě lahodných a snadno připravitelných řezů. Recept je díky své jednoduchosti a rychlosti ideální například na rodinné oslavy.

Ingredience pro Margot řezy zahrnují: 400 g hladké mouky, 200 g cukru, 4 vejce, 200 ml mléka, 200 ml oleje, 1 prášek do pečiva, 100 g strouhaného kokosu, 2 Margot tyčinky a 200 g kvalitní hořké čokolády na polevu. Postup přípravy začíná tím, že v míse smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva. Poté přidáme vejce, mléko a olej a vše důkladně promícháme. Do této směsi zapracujeme strouhaný kokos a nastrouhané Margot tyčinky. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C přibližně 25-30 minut. Pojďme na celý recept…

Recept na Dokonalé Margot řezy na plech

Dokonalé hrníčkové margot řezy, hudba mého dětství
Obrázek: cooky.cz, Domácí margot řezy na plech

Ingredience, které nesmí chybět

  • 2 hrnky hladké mouky (400 g)
  • 1 hrnek cukru (200 g)
  • 3-4 vejce
  • 1 hrnek mléka (200 ml)
  • 1 hrnek oleje (200 ml)
  • 1 prášek do pečiva
  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu (100 g)
  • 2 Margot tyčinky (nahrubo nastrouhané)
  • 1 hrnek kvalitní hořké čokolády na polevu (200 g)
  • Trochu másla nebo oleje na vymazání plechu
  • Mouka nebo strouhanka na vysypání plechu nebo pečící papír

Postup přípravy

1. Příprava surovin: Nejprve si připravte všechny ingredience. Mouku prosejte do velké mísy, aby byla jemná a nadýchaná. Margot tyčinky nahrubo nastrouhejte.

2. Míchání těsta: V míse smíchejte mouku, cukr a prášek do pečiva. Poté přidejte vejce, mléko a olej. Vše důkladně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.

3. Přidání kokosu a Margot tyčinek: Do těsta zapracujte strouhaný kokos a nastrouhané Margot tyčinky. Míchejte, dokud se všechny ingredience rovnoměrně nerozloží.

Dokonalé hrníčkové margot řezy, hudba mého dětství
Obrázek: cooky.cz, Domácí margot řezy na plech – strouháme margotku

4. Příprava plechu: Vymažte plech máslem nebo olejem a vysypte jej moukou nebo strouhankou, aby se těsto nepřilepilo.

5. Pečení: Těsto nalijte do připraveného plechu a rovnoměrně ho rozetřete. Troubu předehřejte na 180°C a pečte přibližně 25-30 minut. Dokud nebude povrch zlatavý a špejle zapíchnutá do středu nebude čistá.

6. Chlazení: Po upečení nechte těsto vychladnout na plechu.

7. Příprava polevy: Mezitím si připravte čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozpustíte hořkou čokoládu. Můžete přidat i trochu másla, aby byla poleva hladší a lesklejší a bez hrudek.

8. Nanášení polevy: Vychladlé těsto rovnoměrně potřete připravenou čokoládovou polevou a nechte ji ztuhnout.

9. Krájení: Když poleva ztuhne, nakrájejte Margot řezy na jednotlivé porce podle vašich představ.

10. Podávání: Margot řezy jsou připravené k servírování. Můžete je ozdobit například strouhaným kokosem nebo kousky Margot tyčinky.

Dodatečný tip pro fajnšmekry: dozdobit můžete také hoblinkami z Margotek, čokolády nebo si připravit domácí šlehačku.

Výborný a chutný klasický recept, který určitě potěší všechny milovníky sladkostí a obzvláště Margotek. Dobrou chuť!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest