Když máte chuť na něco sladkého a čokoládového, ale zároveň nechcete strávit hodiny v kuchyni, mám pro vás ideální recept. Tento čokoládový dezert s kokosem je přesně to, co potřebujete. Je jednoduchý, rychlý a naprosto neodolatelný. Jeho příprava vám zabere jen 15 minut a výsledek bude stát za to. Připravte se na záplavu čokoládové chuti s lahodnou kokosovou texturou, která vás okamžitě přenese do sladkého ráje.
Recept na rychlý čokoládový dezert s kokosem
Ingredience pro přípravu
Těsto:
- 2 vejce
- 70 g cukru
- 30 ml oleje
- 150 ml mléka
- 120 g mouky
- 30 g kakaa
- 7 g prášku do pečiva
Navíc:
- 2 žloutky
- 30 g cukru
- 30 g kukuřičného škrobu
- 300 ml mléka
- 40 g másla
- 150 g čokolády
- smetana
- nastrouhaný kokos
Postup přípravy těsta
1. V míse si nejdříve vyšleháme vejce s cukrem do světlé hmoty a ke konci šlehání zapracujeme olej.
2. Nyní přilejeme mléko a stále šleháme.
3. Nyní prosejeme mouku, kakao a prášek do pečiva. Vše dobře zašleháme.
4. Vymíchané těsto nalejeme do formy vyložené pečícím papírem.
5. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 15 – 20 minut.
Příprava krému
1. V hrnci si smícháme žloutky s cukrem a kukuřičným škrobem. Vznikne nám světlá hmota.
2. Dále za stálého míchání přilejeme mléko a zapracujeme ho do hmoty.
3. Hrnec dáme na sporák a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
4. Do odstaveného krému nyní zapracujeme máslo a hotový krém přendáme do mísy, kterou přikryjeme potravinářskou fólií a krém necháme vychladnout.
Dokončení
1. Z hotového a vychladlého korpusu nyní vykrajujeme sklenicí kolečka.
2. Vychladlý krém ještě jednou promícháme a vložíme ho do sáčku s ustřiženým rohem.
3. Na polovinu vykrojených koleček naneseme krém a zbylou polovinou krém zakryjeme.
4. V misce si rozpustíme v mikrovlnné troubě nalámanou čokoládu a poté k ní přimícháme trochu smetany.
5. Do čistého sáčku s ustřiženým rohem vložíme polevu a tu naneseme na boční stěny dortíků přes krém.
6. Poté hned tyto v čokoládě namočené stěny obalíme v kokosu.
7. Nakonec zbytek polevy naneseme na vrchní část dortíků a necháme ztuhnout.
Go-to dezert
Pamatuji si, jak jsem poprvé tento dezert připravovala v časovém presu, když se blížila návštěva. Měla jsem jen pár minut na to, abych připravila něco, co zapůsobí, a tento recept se ukázal jako naprosto perfektní volba. Od té doby je to můj “go-to” dezert, když potřebuji něco rychlého a zároveň luxusního.